Close
Maradék padlódeszkákból épült ez a zseniális norvég nyaraló

Maradék padlódeszkákból épült ez a zseniális norvég nyaraló

Az újrahasznosítás egészen gyönyörű módja Lillesandból.

A Kolman Boye Architects tervezett egy varázslatos nyaralót a dél-norvégiai Lillesandban, melynek burkolata teljes egészében levágott padlódeszkákból áll össze. A hétvégi ház dizájnjának ötlete onnan jött, hogy megtudták, hogy a dán Dinesen padlódeszkákat gyártó cégnél rengeteg maradék fa van, melyeket használni lehet.

A Saltviga House névre keresztelt ház beceneve épp ezért a “maradékfás ház” lett, az eredmény pedig önmagáért beszél: az újrahasznosítás pazarul szép mintapéldája ez a víkendház.

A nyaraló egy sziklás tengerparton épült a fák rejtekében, gyönyörű kilátással, a házhoz pedig cirka 12 ezer tölgyfa padlódeszka-maradékot használtak fel.

Belül duglászfenyő borítást kapott a ház, a nagy üvegablakok pedig a nappaliba hívják a varázslatos norvég tájat, melynek színei a belső terek szürkés tónusaiban is megjelennek.

A víkendház öt szinten épült meg a telek topográfiáját követve és két blokkra oszlik, melyeket egy folyosó köt össze. Az első blokkban egy nagy konyha és étkező található, a másikban pedig három háló, fürdőszoba és a nappali.

A házat végig remek terasz öleli körbe, ahol jó időben kültéren is folytatódhat a családi élet.

(Fotók: Johan Dehlin)

norvégia | nagy sztori | kabin | dizájn | ház

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram