Egészen hihetetlen helyen bukkan fel a sarki fény idén nyáron

Különleges fényjátékénak lehetnek majd szemtanúi a párizsiak. Az aurora borealis ugyanis a város ikonikus katedrálisa, a Notre-Dame felett fog megjelenni.

Párizsban általában nem látszik a sarki fény, azonban egy svájci művész, Dan Acher mégis karnyújtásnyira hozza a a látványos jelenséget a franciáknak.

Ilyen csodálatos fényjátékra számíthatnak a párizsiak

Az aurora borealist ugyanis a Paris L'Été fesztivál részeként digitálisan újragondolják, hogy

aztán művészeti installáció keretében az égre vetítsék.

Maga a fesztivál július 11-től 31-ig tart, az északi fény azonban csak július 30-án és 31-én éjszaka jelenik meg a Notre-Dame felett Guillaume Desbois zenei aláfestésével.

Az installáció célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásaira.

A fényjáték teljesen ingyenesen megtekinthető bárki számára. A lézershow mindkét napon este fél tizenegykor kezdődik és mintegy két órán át tart.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty Images)

fesztivál | sarki fény | párizs | kultúra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom