Close
Egészen hihetetlen helyen bukkan fel a sarki fény idén nyáron

Egészen hihetetlen helyen bukkan fel a sarki fény idén nyáron

Különleges fényjátékénak lehetnek majd szemtanúi a párizsiak. Az aurora borealis ugyanis a város ikonikus katedrálisa, a Notre-Dame felett fog megjelenni.

Párizsban általában nem látszik a sarki fény, azonban egy svájci művész, Dan Acher mégis karnyújtásnyira hozza a a látványos jelenséget a franciáknak.

Ilyen csodálatos fényjátékra számíthatnak a párizsiak

Az aurora borealist ugyanis a Paris L’Été fesztivál részeként digitálisan újragondolják, hogy

aztán művészeti installáció keretében az égre vetítsék.

Maga a fesztivál július 11-től 31-ig tart, az északi fény azonban csak július 30-án és 31-én éjszaka jelenik meg a Notre-Dame felett Guillaume Desbois zenei aláfestésével.

Az installáció célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásaira.

A fényjáték teljesen ingyenesen megtekinthető bárki számára. A lézershow mindkét napon este fél tizenegykor kezdődik és mintegy két órán át tart.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty Images)

sarki fény | fesztivál | kultúra | párizs

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram