Close
Egészen hihetetlen helyen bukkan fel a sarki fény idén nyáron

Egészen hihetetlen helyen bukkan fel a sarki fény idén nyáron

Különleges fényjátékénak lehetnek majd szemtanúi a párizsiak. Az aurora borealis ugyanis a város ikonikus katedrálisa, a Notre-Dame felett fog megjelenni.

Párizsban általában nem látszik a sarki fény, azonban egy svájci művész, Dan Acher mégis karnyújtásnyira hozza a a látványos jelenséget a franciáknak.

Ilyen csodálatos fényjátékra számíthatnak a párizsiak

Az aurora borealist ugyanis a Paris L’Été fesztivál részeként digitálisan újragondolják, hogy

aztán művészeti installáció keretében az égre vetítsék.

Maga a fesztivál július 11-től 31-ig tart, az északi fény azonban csak július 30-án és 31-én éjszaka jelenik meg a Notre-Dame felett Guillaume Desbois zenei aláfestésével.

Az installáció célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásaira.

A fényjáték teljesen ingyenesen megtekinthető bárki számára. A lézershow mindkét napon este fél tizenegykor kezdődik és mintegy két órán át tart.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty Images)

fesztivál | párizs | sarki fény | kultúra

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom