Close
Lehet, hogy itt az ideje kicsit kevesebb helyet elfoglalni a világból

Lehet, hogy itt az ideje kicsit kevesebb helyet elfoglalni a világból

Bucsi Réka Vimeo-győztes animációs filmjének középpontjában a Budapest szívében található Plante. növénybolt, s természetesen a növények állnak.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott, filmjeivel a Sundance-en, a Berlinalén és az Oscar shortlisten szereplő alkotó műve hemzseg a növény- és állatvilág animált illusztrációitól. A kisfilm témafelvetése a Covid–19 okozta ellentmondásra épül, miszerint a gazdasági leállás negatív hatásai mellett a világ elcsendesedésével a természet, a növények és az állatok egyre nagyobb teret nyernek maguknak.

A film a Vimeo Stories in Place pályázatának egyik győztes alkotása, és abból az apropóból készült, hogy a Budapest szívében található Plante. növénybolt hogyan reagált a koronavírus okozta nehézségekre, hogyan alakították át a tulajdonosok gyakorlatilag egyik napról a másikra a növényboltjukat online üzletté. A Vimeo célja az volt, hogy napvilágra kerüljenek izgalmas sztorik olyan kisvállalkozásokról, amelyek küzdenek, alkalmazkodnak, találékonyak, őrült vagy meghökkentő ötleteik vannak, támogatva ezzel a filmkészítőket és a vállalkozásokat is. A filmeket karanténban, a koronavírus miatt az otthonukban maradó művészek készítették, mindössze tizenkét nap alatt.

video | vimeo | animációs film | bucsi réka | plante

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom