Nem elég a védettségi igazolás, negatív tesztre is szükség van ahhoz, hogy belépj Portugáliába

A portugálok többsége egyetért a kormány által csütörtökön bejelentett korlátozó intézkedésekkel, amelyeket az új variáns felbukkanása és a fertőzések számának gyors növekedése indokol. Sőt, vannak, akik még szigorúbb korlátozásokat vezetnének be.

Portugáliában a lakosság könnyebben fogadja a koronavírus elleni intézkedéseket, mint számos más európai országban. A világ egyik legmagasabb, nyolcvanhét százalékos átoltottsági rátájával rendelkező országa kötelező maszkviselést rendelt el beltérben, javasolja a távmunkára való átállást, és decembertől negatív teszttel rendelkező turistákat enged csak be.

Ez azt jelenti, hogy a teljesen beoltottaknak is negatív teszttel kell bizonyítaniuk azt, hogy nem fertőzöttek. Erre az éjszakai klubokba, bárokba, a nagyszabású rendezvényekre való belépéskor és beutazáskor van szükség, míg az EU digitális védettségi igazolás a szállodákban való tartózkodáshoz, az edzőterembe járáshoz vagy az éttermekben való étkezéshez nélkülözhetetlen.

A korlátozások szerdán lépnek életbe.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty)

járvány | covid | korlátozó intézkedés | korlátozás | járványügyi intézkedés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom