Close
Nem elég a védettségi igazolás, negatív tesztre is szükség van ahhoz, hogy belépj Portugáliába

Nem elég a védettségi igazolás, negatív tesztre is szükség van ahhoz, hogy belépj Portugáliába

A portugálok többsége egyetért a kormány által csütörtökön bejelentett korlátozó intézkedésekkel, amelyeket az új variáns felbukkanása és a fertőzések számának gyors növekedése indokol. Sőt, vannak, akik még szigorúbb korlátozásokat vezetnének be.

Portugáliában a lakosság könnyebben fogadja a koronavírus elleni intézkedéseket, mint számos más európai országban. A világ egyik legmagasabb, nyolcvanhét százalékos átoltottsági rátájával rendelkező országa kötelező maszkviselést rendelt el beltérben, javasolja a távmunkára való átállást, és decembertől negatív teszttel rendelkező turistákat enged csak be.

Ez azt jelenti, hogy a teljesen beoltottaknak is negatív teszttel kell bizonyítaniuk azt, hogy nem fertőzöttek. Erre az éjszakai klubokba, bárokba, a nagyszabású rendezvényekre való belépéskor és beutazáskor van szükség, míg az EU digitális védettségi igazolás a szállodákban való tartózkodáshoz, az edzőterembe járáshoz vagy az éttermekben való étkezéshez nélkülözhetetlen.

A korlátozások szerdán lépnek életbe.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty)

utazás | covid-19 | korlátozó intézkedés | járvány | portugália

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram