Close
Elindulnál úgy nyaralni, hogy fogalmad sincs a pontos helyről és a programról?

Elindulnál úgy nyaralni, hogy fogalmad sincs a pontos helyről és a programról?

Norvégia gyönyörű fjordjainak, sarkvidéki tájainak és nyüzsgő városainak felfedezése egy utazáson belül elég álomszerűnek tűnik – de hogy hangzana, ha az egész trip rejtélyes lenne?

Ezzel csalogat egy utazásszervező, vagyis titokzatos utakat tervez a skandináv országba, ahol a résztvevők nem tudják, hogy pontosan mit csinálnak addig, amíg oda nem érnek.

Az Up Norway arra kéri a jelentkezőket, hogy egyszerűen csak jelenjenek meg a kijelölt helyen és időpontban. A szervezők addigra már összeraktak egy csodálatos vakációt, melynek minden részlete meglepetés.

Természetesen azért indulás előtt felmérték az irányt és igényeket, ez alapján tervezték meg a percprogramot.

Az ilyen típusú nyaralásnak komoly hagyománya van az északi országban. A helyiek  blåturnak nevezik, ami nagyjából annyit jelent, hogy “a kékbe”. “A múltban a norvégok gyakran egy barátra vagy családtagra bízták egy ilyen utazás megtervezését, de az elmúlt két év bezártsága után a meglepetésszerű nyaralás élménye egyre növekvő trend lett a nemzetközi utazók körében is… Az emberek azt szeretnék, ha egy megbízható személytől kapnák a legjobb ajánlásokat, a legjobb tanácsokat. Mostanság pedig jobban, mint valaha. Hajlandóak átadni a hatalmat” – mondta Torunn Tronsvang, az Up Norway alapítója és vezérigazgatója.

Az Up Norway titokzatos, öt éjszakás utazásai fejenként 2300 dollártól kezdődnek. Ami az élményeket illeti, van benne többek között a Finnskogen-erdőben faház tetejére szóló szállás, rénszarvas-menhely meglátogatása és a Hjørundfjordon való hajókázás is. De nem minden a véletlenen múlik. Mielőtt a résztvevők útnak indulnának, kitöltenek egy digitális kérdőívet, majd az Up Norway utazási szakértőjével egyeztetik az utazás időpontját, az érdeklődési körüket és – ami a legfontosabb – a költségvetésüket. Mindent megkérdeznek az utazások típusától kezdve a jelentkező érdeklődési körén át (hogy pihentető, luxus, kulturális fókuszú vagy családbarát utazást szeretne-e), az általa kedvelt tevékenységtípusokig és a szálláshelyek szintjéig.

Az Up Norway csapata ezután javaslatot tesz arra, milyen ruházatot érdemes bepakolni, hogy felkészültek legyenek az ügyfelek. De ha valaki tényleg annyira kíváncsi, hogy nem bírja ki az érkezésig, annak a csapat elárulja az útitervet.

Nem szeretnénk soha sem hajótörést szenvedni, de ha ne adj’ isten megtörténne a baj, ezeken a lenyűgöző helyeken talán ki tudnánk húzni pár napig. Persze ilyen tragikus körülmények nélkül is fel lehet fedezni őket bármikor.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

norvégia | nyaralás | titkos | rejtélyes | úti terv

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram