Close
Repülnél hét órát, hogy végül ne juss el sehová? Ezt ajánlja egy ausztrál légitársaság

Repülnél hét órát, hogy végül ne juss el sehová? Ezt ajánlja egy ausztrál légitársaság

A Quantas járata nem olcsó és nem is lehet eljutni vele sehová, cserébe tíz perc alatt elkeltek rá a jegyek.

Mindenki abból főz, amije van: a mostani húzásukból úgy sejtjük, a Quantas Airlinesnál is ez a mottó van a falon. A légitársaság, amelyet a járvány eddig közel kétmilliárd dollárnyira véreztetett ki, most gondolt egyet, és kitalált egy mondhatni fiktív járatot. A Great Southern Lady nevű örömrepülés Sydney-ből indul, és hét óra múlva Sydney-be is érkezik meg és ez idáig ez

a légitársaság leggyorsabban eladott járata.

Az utasszállítós sétarepülés során az utasok Ausztrália olyan ikonikus szeleteit tekinthetik meg, mint a Nagy-korallzátony, amely földünk legnagyobb korallzátonya, az Uluru (Ayers Rock) sziklatömb, a Kata Tjuta hegyek, a Byron Bay, a Bondi Beach és a Sydney Harbour. A gép 1200 méteren, azaz nagyon alacsonyan száll, hogy az utasok a lehető legközelebbről élvezzék a levegőből a látványosságokat.

Az égen nincsenek határzárak

– hirdeti légitársaság a járatot, amelyre nem olcsó a jegy: 787 dollártól kezdődnek az árak, a legtöbb economy ülés 1787 dollárba kerül, a business class pedig egészen 3787 dollárig megy fel (kb. 840 ezer forint). A társaság sejtette, hogy népszerű lesz a járat, de azt nem gondolták volna, hogy a meghirdetést követő tíz percen belül az összes jegy elkel rá.

Az embereknek nyilvánvalóan hiányzik az utazás és a repülés élménye. Én elképesztően örülök, hogy ennyi hónap után újra a pilótafülkében lehetek

– lelkendezik a járat kapitánya, David Summergreene, aki hozzáteszi, hogy legutóbb akkor repült ilyen alacsonyan, amikor még pilótának tanult. Akkor azonban könnyebb géppel tanultak, a kapitány viszont nagyon várja és fantasztikus lehetőségnek tartja, hogy utasszállítóval repülhet így. A járatra természetesen nem kell bőröndöt hozni, mivel az indulóállomás megegyezik a célállomással.

A népszerűségnek megörülve a Quantas nem zárja ki, hogy további panorámarepüléseket is szervezzen. Az ötlet amúgy ázsiai országok légitársaságainál lett népszerű az elmúlt hónapokban, akik szintén kétségbeesetten igyekeznek alternatív megoldásokat találni, hogy a csapatukat foglalkoztathassák a pandémia alatt.

A tajvani EVA például apák napjára szervezett tájnéző járatot, a japán ANA pedig egy kilencvenperces, hawaii témájú panorámautazást kínált a múlt hónapban, de a Singapore Airlines is fontolgatja, hogy elindítja ából ába repülő járatait a Changi repülőtérről.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: ABC.net

hawaii | changi | repülés | sétarepülés | airlines

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mostantól nemcsak a poggyászok, hanem az utasok súlyát is leméri ez a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram