Close
Repülnél hét órát, hogy végül ne juss el sehová? Ezt ajánlja egy ausztrál légitársaság

Repülnél hét órát, hogy végül ne juss el sehová? Ezt ajánlja egy ausztrál légitársaság

A Quantas járata nem olcsó és nem is lehet eljutni vele sehová, cserébe tíz perc alatt elkeltek rá a jegyek.

Mindenki abból főz, amije van: a mostani húzásukból úgy sejtjük, a Quantas Airlinesnál is ez a mottó van a falon. A légitársaság, amelyet a járvány eddig közel kétmilliárd dollárnyira véreztetett ki, most gondolt egyet, és kitalált egy mondhatni fiktív járatot. A Great Southern Lady nevű örömrepülés Sydney-ből indul, és hét óra múlva Sydney-be is érkezik meg és ez idáig ez

a légitársaság leggyorsabban eladott járata.

Az utasszállítós sétarepülés során az utasok Ausztrália olyan ikonikus szeleteit tekinthetik meg, mint a Nagy-korallzátony, amely földünk legnagyobb korallzátonya, az Uluru (Ayers Rock) sziklatömb, a Kata Tjuta hegyek, a Byron Bay, a Bondi Beach és a Sydney Harbour. A gép 1200 méteren, azaz nagyon alacsonyan száll, hogy az utasok a lehető legközelebbről élvezzék a levegőből a látványosságokat.

Az égen nincsenek határzárak

– hirdeti légitársaság a járatot, amelyre nem olcsó a jegy: 787 dollártól kezdődnek az árak, a legtöbb economy ülés 1787 dollárba kerül, a business class pedig egészen 3787 dollárig megy fel (kb. 840 ezer forint). A társaság sejtette, hogy népszerű lesz a járat, de azt nem gondolták volna, hogy a meghirdetést követő tíz percen belül az összes jegy elkel rá.

Az embereknek nyilvánvalóan hiányzik az utazás és a repülés élménye. Én elképesztően örülök, hogy ennyi hónap után újra a pilótafülkében lehetek

– lelkendezik a járat kapitánya, David Summergreene, aki hozzáteszi, hogy legutóbb akkor repült ilyen alacsonyan, amikor még pilótának tanult. Akkor azonban könnyebb géppel tanultak, a kapitány viszont nagyon várja és fantasztikus lehetőségnek tartja, hogy utasszállítóval repülhet így. A járatra természetesen nem kell bőröndöt hozni, mivel az indulóállomás megegyezik a célállomással.

A népszerűségnek megörülve a Quantas nem zárja ki, hogy további panorámarepüléseket is szervezzen. Az ötlet amúgy ázsiai országok légitársaságainál lett népszerű az elmúlt hónapokban, akik szintén kétségbeesetten igyekeznek alternatív megoldásokat találni, hogy a csapatukat foglalkoztathassák a pandémia alatt.

A tajvani EVA például apák napjára szervezett tájnéző járatot, a japán ANA pedig egy kilencvenperces, hawaii témájú panorámautazást kínált a múlt hónapban, de a Singapore Airlines is fontolgatja, hogy elindítja ából ába repülő járatait a Changi repülőtérről.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: ABC.net

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom