Close
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában

Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában

A román kormány mai bejelentése szerint enyhít néhány járványügyi korlátozáson, így többek között megszüntetik az éjszakai kijárási tilalmat és feloldják a szabadtéri maszkviselési kötelezettséget is.

Az új intézkedések értelmében az üzleteknek és az éttermeknek a jelenleginél egy órával később, 22 órakor kell bezárniuk. Az üzletekbe és a közösségi területekre már nem csak az oltottak és a gyógyultak léphetnek be, hanem azok is, akik negatív koronavírus-tesztet tudnak bemutatni. A maszk viselése továbbra is kötelező a tömegközlekedési eszközökön és a beltérben, de szabadtéren már nem az.

Fontos információ, hogy december 20-tól úgynevezett beutazási nyomtatványt kell kitöltenie minden Romániába belépő személynek annak érdekében, hogy megbetegedés esetén felgyorsíthassák a járványügyi vizsgálatok lefolytatását.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

enyhítés | korona | románia | járvány | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram