Close
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában

Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában

A román kormány mai bejelentése szerint enyhít néhány járványügyi korlátozáson, így többek között megszüntetik az éjszakai kijárási tilalmat és feloldják a szabadtéri maszkviselési kötelezettséget is.

Az új intézkedések értelmében az üzleteknek és az éttermeknek a jelenleginél egy órával később, 22 órakor kell bezárniuk. Az üzletekbe és a közösségi területekre már nem csak az oltottak és a gyógyultak léphetnek be, hanem azok is, akik negatív koronavírus-tesztet tudnak bemutatni. A maszk viselése továbbra is kötelező a tömegközlekedési eszközökön és a beltérben, de szabadtéren már nem az.

Fontos információ, hogy december 20-tól úgynevezett beutazási nyomtatványt kell kitöltenie minden Romániába belépő személynek annak érdekében, hogy megbetegedés esetén felgyorsíthassák a járványügyi vizsgálatok lefolytatását.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom