Close
Ezen a lenyűgöző luxusvonaton még teázni is csak stílusosan lehet

Ezen a lenyűgöző luxusvonaton még teázni is csak stílusosan lehet

Az exkluzív Seven Stars vonat prémiumkategóriás étel- és italkínálattal, saját zuhanyzóval ellátott kabinokkal és káprázatos kilátással büszkélkedhet.

Októberben Japán újra megnyitotta határait a külföldi turisták előtt, és visszaállította a vízummentességet a csaknem három évig tartó pandémiás korlátozások után. Tették mindezt az utazni vágyók legnagyobb örömére, hiszen az ország tele van fantasztikus úti célokkal, köztük gasztronómiai túrákkal, kerékpáros expedíciókkal.

Japán felfedezésének legjobb módja azonban kétségtelenül az, ha vonatra szállunk, különösen az elegáns, hétkocsis Seven Stars vonatokra érdemes jegyet váltani.

Az exkluzív járat Kjúsú szigetén halad keresztül, és minden prefektúrában megáll,

útközben pedig igazi luxusszolgáltatásokat vehetnek az utasok igénybe.

A csupán tíz kabinnal, látványos társalgóval és közösségi terekkel rendelkező luxusvonat legpompásabb eleme a hagyományos ryurei-stílusú teázó, amelyet meseszép szőnyegek díszítenek.

Szintén nem lehet szó nélkül elmenni az elegáns szalonkocsi mellett sem, ahol az italok mellé élő zongoraestek is járnak. Az utasok gyönyörködhetnek a panorámaablakból kitekintve a csillagos égben, miközben a kényelmes kanapékon pihennek, és lágy muzsikát élveznek.

A vonatút mintegy háromezer kilométeren halad, de rövidebb utakra is lehet jegyet váltani. A Seven Stars járata annyira népszerű, hogy a 2023-as tavaszi-őszi utak már teljesen be is teltek.

Japán számos különleges csoda mellett meghökkentő érdekességeket is rejt. Ebben a cikkünkben ezekből gyűjtöttünk hatot és könnyen lehet, hogy még sosem hallottál róluk.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Seven Stars)

vonat | seven stars | utazás | japán

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram