Csodálatos japán étterem bizonyítja, miért korunk egyik leginnovatívabb építésze Shigeru Ban

A papírépítészet feltalálója legújabb projektjében gyönyörűen házasította össze a nádtetőt kartoncsövekkel.

A japán Awaji szigetén épült meg a Farmer’s Restaurant nevű étterem, melyet nem kisebb építészt jegyez, mint maga Shigeru Ban. A díjnyertes építészt és stúdióját a Pasona Agri-Partners bízta meg az étterem megtervezésével, ahová az étterem körüli mezőkről jön a friss zöldség. A tervezés során Shigeru Ban egyszerre tisztelgett a hagyományos japán parasztházak előtt a nádtetős megoldással, valamint a vastag külső oszlopok is a régi japán vidéki házak vastag fáiból merítettek ihletet.

A letisztultnak mondható külsőhöz képest belépve egészen más világ fogad: a ciprusból épült házszerkezetet keresztül kasul kartoncsövek takarják be egyszerre futurisztikus és mégis régi időket idéző módon. Az építésznek ez az egyik legnagyobb papírcsövekből készült konstrukciója.

Shigeru Ban egyébként építészeti munkásságát egész életében segítségként fogja fel azok számára, akik arra a leginkább rászorulnak.

Rendszeresen fölkeres természeti vagy emberi katasztrófa sújtotta helyszíneket, annak érdekében, hogy a fennálló hajléktalanhelyzetet javaslataival intelligens, ideiglenes hajlékokkal támogassa.

Ezek az átmeneti szállások hulladékanyagból (leginkább papírból) vagy újrahasználható eszközökből készülnek, minimális anyagi költségből.

Szívesen elteáznánk itt egy hideg téli délutánon!

(Fotók: Hiroyuki Hirai)

nagy sztori | étterem | dizájn | japán | építészet | shigeru ban

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom