Close
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában

Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában

Szlovákiában megállapodás született a lockdown utáni fokozatos nyitásról, mely egészen január 9-ig tart majd.

A koalíciós pártok megegyeztek a járványügyi intézkedések folyamatos enyhítésében és az ország lassú újranyitásában. A Parameter.sk tájékoztatása szerint azonban előtte még szigorú korlátozásokra kell számítani. Ezek értelmében az iskolák is bezárnak egy hétre a karácsonyi szünet előtt, december 13-tól távoktatásban folyik majd a tanulás a felső tagozatosok és a középiskolások számára az egész országban.

A nyitás azonban korábban indul, mint ahogyan azt az egészségügyi miniszter hétfőn javasolta: már pénteken, vagyis december 10-én kinyit az ország az oltottak és a betegségen átesettek számára, a hotelek és a sípályák viszont az eredeti tervnek megfelelően, december 25-étől várják a vendégeket.

A koalíció emellett számos további megállapodást kötött, így megegyeztek abban is, hogy megvizsgálják a kötelező oltás bevezetését, várhatóan a hatvan évesnél idősebbek számára, továbbá 300 eurós készpénzzel motiválják mindazokat, akik felveszik a 3. oltást december 24-ig, valamint kétszáz eurót kaphat az, aki ugyaneddig az időpontig az első vagy második oltását beadatja.

(Forrás: Parameter.sk, fotó: Getty)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom