Close
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában

Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában

Szlovákiában megállapodás született a lockdown utáni fokozatos nyitásról, mely egészen január 9-ig tart majd.

A koalíciós pártok megegyeztek a járványügyi intézkedések folyamatos enyhítésében és az ország lassú újranyitásában. A Parameter.sk tájékoztatása szerint azonban előtte még szigorú korlátozásokra kell számítani. Ezek értelmében az iskolák is bezárnak egy hétre a karácsonyi szünet előtt, december 13-tól távoktatásban folyik majd a tanulás a felső tagozatosok és a középiskolások számára az egész országban.

A nyitás azonban korábban indul, mint ahogyan azt az egészségügyi miniszter hétfőn javasolta: már pénteken, vagyis december 10-én kinyit az ország az oltottak és a betegségen átesettek számára, a hotelek és a sípályák viszont az eredeti tervnek megfelelően, december 25-étől várják a vendégeket.

A koalíció emellett számos további megállapodást kötött, így megegyeztek abban is, hogy megvizsgálják a kötelező oltás bevezetését, várhatóan a hatvan évesnél idősebbek számára, továbbá 300 eurós készpénzzel motiválják mindazokat, akik felveszik a 3. oltást december 24-ig, valamint kétszáz eurót kaphat az, aki ugyaneddig az időpontig az első vagy második oltását beadatja.

(Forrás: Parameter.sk, fotó: Getty)

szlovákia | korlátozások | koronavírus | világjárvány | covid

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram