Close
Minden eddiginél nagyobb sztrájk van készülőben, hatalmas káoszokat okozhat a légi közlekedésben

Minden eddiginél nagyobb sztrájk van készülőben, hatalmas káoszokat okozhat a légi közlekedésben

Spanyolországban megkongatták a vészharangokat. A pilóták, a légiforgalmi irányítók, a légiutas-kísérők és a földi személyzet is munkabeszüntetésre készül.

Nemzetközi sajtóértesülések szerint komoly fennakadások lehetnek a nyáron Spanyolországban, ugyanis több mint tíz légitársaság tervez sztrájkot. Az Air Nostrum, az Air Europa, az Iberia, az Iberia Express, a Vueling, a Ryanair, az easyJet, a Norwegian, a Swiftair, a Plus Ultra, a Jet 2 és az Eurowings munkavállalóit képviselő spanyol szervezet,

a SEPLA gigantikus munkabeszüntetésre készül.

Ugyanakkor a törvény szerint a pilótáknak a munkaügyi viták során is dolgozniuk kell, hogy biztosítsák a járatok nagy részének elindulását.

Az Air Nostrum és az Air Europa pilótái február óta sztrájkolnak, de a jogszabályok szerint a napi nyolcvan járatból hatvan továbbra is közlekedik. Az Air Europa dolgozói május 22-én, 23-án, 25-én, 26-án, 29-én és 30-án, valamint június 1-jén és 2-án sztrájkolnának minden bázisukon.

Mindeközben Olaszországban is tiltakoznak a légi közlekedésben dolgozók.

Május 19-én éjfél után egy perccel kezdődik a munkabeszüntetés, ami egész nap tartani fog több repülőtéren is. Az olasz sztrájk ideje alatt is teljesíteniük kell a „minimális szolgáltatásra” vonatkozó jogszabály, amely előírja a szakszervezeteknek, hogy bizonyos járatok még a sztrájkok idején is működjenek. Az elvi cél az, hogy az ország két legnagyobb szigete, Szicília és Szardínia kapcsolatban maradjon az olasz szárazfölddel.

(Forrás: Independent, fotók: Getty)

légiközlekedés | spanyolország | munkabeszüntetés | olaszország | sztrájk

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram