Close
Innen és így még soha sem láthattad a Vörösmarty téri vásárt

Innen és így még soha sem láthattad a Vörösmarty téri vásárt

A világ egyik legszebbjének választott karácsonyi vásáráról, amely minden év decemberében a Vörösmarty téren kap helyet, már szinte mindent láttak a magyar és külföldi érdeklődők. A St. Andrea Wine&Skybar azonban idén új perspektívát nyit a városra: decemberben a tér fölött található, hatodik emeleti teraszon kínálja a téli ajánlat forró koktéljait és a St. Andrea saját borokból, titkos recept alapján készült forralt borát. Eláruljuk: a Vörösmarty tér adventi forgataga felülről nézve is különleges élmény, amelyet a város ünnepi fényei tesznek teljessé.

– A karácsonyi vásár hangulata sokaknak hozzátartozik az ünnepi készülődéshez, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy ennél csak egy dolog lehet jobb: felülemelkedni a forgatagon és a város fölötti teraszról figyelni a vásár lüktetését, egy jó koktéllal vagy forralt borral a kezünkben – mondja Berényi Oszvald üzletvezető, sommelier.

A St. Andrea Wine&Skybar decembertől elérhető, téli ajánlattal készül az ünnepvárásra: a Winter Special elnevezésű ajánlatok között hagyományos és forró koktélokat is találunk. A Baby It’s Cold Outside a nevéhez méltó, klasszikus karácsonyi ízvilággal kényeztet, főszerepben a citrom, a cukor és a narancs, az önmagában is ünnepi jellegű almabrandy, a V.S.O.P. Calvados.

A Holly Jolly rumalapú koktél téli estéket idéző, fahéjas ízvilágába egy kis lime csempész fanyar izgalmat, míg a St. Andrea Winter Special elnevezésű forralt bor titkos recept alapján készül, a St. Andrea Borászat tételeinek egyedi fűszerezésével.

A külföldiek nagy örömére két Budapest útikönyv-biztos italt is kóstolható: a Budapest Blues forró koktél alapja a Zwack Unicum Riserva, mentával és vaníliával, míg a Balkan Spirit koktél kökénypálinkával, tejszínnel és cukorral tesz a forró percekért, mindent bevetve, amit mi itt, Közép-Európában a könnyed ünnepi hangolódásról gondolunk.

– Aki ismeri a St. Andrea csapatát, tudja, hogy az ünneplés számunkra mindig nagyon fontos. A Skybarban, a város fölött most azoknak szeretnénk a kedvében járni, akik velünk együtt hiszik: mindig van feljebb! A Vörösmarty tér hagyományait itt eleganciával, izgalmas, téli koktélokkal és saját forralt bor recepttel fűszerezzük – az ünnepi fényeket és a csodavárást pedig a budapesti éjszaka adja. Szeretettel várjuk vendégeinket, garantáljuk, hogy fázni nálunk senki nem fog! – mondja Lizsicsár Miklós, a St. Andrea menedzsere.

Lizsicsár Miklós azt javasolja, hogy a teljes ünnepi élményhez érkezzünk asztalfoglalással a bárba, beszélgessünk, kóstoljuk meg a séf és csapatának téli újdonságait, majd zárjuk az estét úgy, hogy egy forró itallal a kezünkben kisétálunk a teraszra és élvezzük, hogy az ünnepbe öltözött város a lábaink előtt hever. A St. Andrea különleges, téli ajánlata egészen január 15-ig elérhető.

(Fotók: St. Andrea Wine&Skybar)

karácsony | koktél | téli | ital | terasz

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram