Close
Szabálytalan könyvespolcokat még nem szerettünk ennyire

Szabálytalan könyvespolcokat még nem szerettünk ennyire

2500 könyvet kellett elhelyeznie egy brooklyni belsőépítész irodának egy helyi lakásban. Megoldották, méghozzá nagyon ügyesen.

A Buro Koray Duman iroda egy williamsburgi lakás felújítására kapott megbízást. Willamsburg Brooklyn egyik leghipebb kerülete, amit a világ hipszterfővárosaként is emlegetnek, Kicsit általánosító megfogalmazás, de a lényeg, hogy egy olyan hely, ahol a szokatlan megoldásokat nemcsak elnézik, hanem kifejezetten kívánatosak is.

A Publisher’s Loft nevű lakás tulajdonosa egy kiadó és egy bútorkereskedő.

A kilenseink egy elég méretes, 2500 darabos könyvgyűjteménnyel rendelkeznek, amit szerettek volna a közelükben tudni, de ez akkora mennyiség, ami egyszerűen túl sok – mondta Koray Duman.

Úgy döntöttek, egy olyan polcrendszert építenek, ami az egész, 110 négyzetméteres lakáson végigfut, és 45 fokban el van fordítva. Így egy bizonyos szögből jól láthatók a könyvek, de másik szögből nézve elrejtik az ott lakók elől.

A 45 fokban elfordított polcrendszerre jól rímelnek a padló csempéivel. A Publisher’s Loft tele van színes bútorokkal, van egy halványkék kanapé, narancssárga szőnyeg, zöld ebédlőszékek és egy sárga kárpitozott szék.

Nekünk nagyon tetszik, ha kell egy új könyvespolc, elgondolkozunk a megoldáson.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Close