Close
Szabálytalan könyvespolcokat még nem szerettünk ennyire

Szabálytalan könyvespolcokat még nem szerettünk ennyire

Kétezer-ötszáz könyvet kellett elhelyeznie egy brooklyni belsőépítész irodának egy helyi lakásban. Megoldották, méghozzá nagyon ügyesen.

A Buro Koray Duman iroda egy williamsburgi lakás felújítására kapott megbízást. Willamsburg Brooklyn egyik leghipebb kerülete, amit a világ hipszterfővárosaként is emlegetnek, Kicsit általánosító megfogalmazás, de a lényeg, hogy egy olyan hely, ahol a szokatlan megoldásokat nemcsak elnézik, hanem kifejezetten kívánatosak is.

A Publisher’s Loft nevű lakás tulajdonosa egy kiadó és egy bútorkereskedő.

A kilenseink egy elég méretes, kétezer-ötszáz darabos könyvgyűjteménnyel rendelkeznek, amit szerettek volna a közelükben tudni, de ez akkora mennyiség, ami egyszerűen túl sok – mondta Koray Duman.

Úgy döntöttek, egy olyan polcrendszert építenek, ami az egész, száztíz négyzetméteres lakáson végigfut, és negyvenöt fokban el van fordítva. Így egy bizonyos szögből jól láthatók a könyvek, de másik szögből nézve elrejtik az ott lakók elől.

A negyvenöt fokban elfordított polcrendszerre jól rímelnek a padló csempéivel. A Publisher’s Loft tele van színes bútorokkal, van egy halványkék kanapé, narancssárga szőnyeg, zöld ebédlőszékek és egy sárga kárpitozott szék.

Nekünk nagyon tetszik, ha kell egy új könyvespolc, elgondolkozunk a megoldáson.

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom