Close
Szabálytalan könyvespolcokat még nem szerettünk ennyire

Szabálytalan könyvespolcokat még nem szerettünk ennyire

Kétezer-ötszáz könyvet kellett elhelyeznie egy brooklyni belsőépítész irodának egy helyi lakásban. Megoldották, méghozzá nagyon ügyesen.

A Buro Koray Duman iroda egy williamsburgi lakás felújítására kapott megbízást. Willamsburg Brooklyn egyik leghipebb kerülete, amit a világ hipszterfővárosaként is emlegetnek, Kicsit általánosító megfogalmazás, de a lényeg, hogy egy olyan hely, ahol a szokatlan megoldásokat nemcsak elnézik, hanem kifejezetten kívánatosak is.

A Publisher’s Loft nevű lakás tulajdonosa egy kiadó és egy bútorkereskedő.

A kilenseink egy elég méretes, kétezer-ötszáz darabos könyvgyűjteménnyel rendelkeznek, amit szerettek volna a közelükben tudni, de ez akkora mennyiség, ami egyszerűen túl sok – mondta Koray Duman.

Úgy döntöttek, egy olyan polcrendszert építenek, ami az egész, száztíz négyzetméteres lakáson végigfut, és negyvenöt fokban el van fordítva. Így egy bizonyos szögből jól láthatók a könyvek, de másik szögből nézve elrejtik az ott lakók elől.

A negyvenöt fokban elfordított polcrendszerre jól rímelnek a padló csempéivel. A Publisher’s Loft tele van színes bútorokkal, van egy halványkék kanapé, narancssárga szőnyeg, zöld ebédlőszékek és egy sárga kárpitozott szék.

Nekünk nagyon tetszik, ha kell egy új könyvespolc, elgondolkozunk a megoldáson.

korey duman | williamsburg | könyv | brooklyn | polc

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram