A Casa di Langában minden, de tényleg minden a szarvasgombáról szól.
Ha egyszerre vágyunk különleges gasztronómia élményre és kalandra Észak-Olaszország egyik legszebb vidékén, van egy szuper hírünk.
Megnyílt az első olyan szálloda Itáliában, amely különleges fakultatív programokat kínál a szarvasgombával kapcsolatban.
A Casa di Langa, egy harminckilenc szobás szálloda, melyet több mint negyven hektár szőlőültetvény, és látványos, erdős dombok vesznek körbe Piemontban, az ország első számú szarvasgomba-lelőhelyén. Mivel a terület kifejezetten az Alba fehér szarvasgombájáról ismert, a Casa di Langa számos gasztronómiai programot alakított ki a különleges élelmiszer köré.
A vendégeknek lehetőségük nyílik arra, hogy szarvasgomba-vadászaton vegyenek részt a szálloda speciálisan képzett Lagotto kutyáival, hogy aztán borkóstolóval egybekötött vacsorán kóstolhassák meg az értékes hozzávalóból készült fogásokat.
Ez azonban még nem minden.
Az összegyűjtött alapanyag a concierge gondozásába kerül, aki gondoskodik annak tárolásáról, tisztításáról és megfelelő körülmények közötti házhoz szállításáról is.
Azok, akik október 9. és december 5. között szállnak meg a Casa di Langában, részt vehetnek a világhírű Alba Fehér Szarvasgomba Fesztiválon is, amely az észak-olasz konyha ételkülönlegességeinek legjavát vonultatja fel.
A csodálatos piemonti vidék számos további programlehetőséget kínál. Érdemes felkeresni a környékbeli falvakat, ahol első osztályú borokat kínálnak, sőt, a Sori Cocktail Bar and Faulo Restaurant-ban főzőtanfolyamokon is részt lehet venni, hogy a vendégek még inkább el tudjanak merülni Piemont kulináris kultúrájában.
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Casa di Langa)
szarvasgomba | kutya | szálloda | utazás | vadászat | gasztronómia
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!