Hamarosan nyit a Dunakanyar legművészibb adventi vására

A fővárosiak után sorra nyitnak a karácsonyi vásárok más helyszíneken is, ezek közül pedig az egyik leghangulatosabb a szentendrei, ami bármikor megér egy kisebb kiruccanást. 

Budapesttől karnyújtásnyira az adventi vásárhoz hagyományosan számtalan kulturális program is kapcsolódik a Szentendrei Kulturális Központ jóvoltából.

Az eseménysorozat egyik fénypontja az adventi gyertyagyújtás a Fő téren, amelyen a város életében fontos szerepet betöltő nemzetiségek is csatlakoznak. Ünnepi műsorral készül a román, a szlovák és a horvát önkormányzat.

A Fő téri eseményeket rövid karácsonyi koncertek zárják, ahol fellép többek között a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokságának katonazenekara és a Musica Beata Vegyeskar is. Mivel az idén advent negyedik vasárnapja szentestére esik, az utolsó gyertyagyújtást december 23-án, szombaton tartják.

Az ünnepi programokba a legkisebbek is bekapcsolódnak, a város óvodásai szombat délutánonként, illetve vízkeresztkor karácsonyi dalokat énekelve vonulnak az Evangélikus Templomtól a Fő téri jászolig.

December 2. és január 7. között változatos rendezvényeknek adnak otthont a város kulturális intézményei, üzletei és vendéglátóhelyei.

A Tourinform Iroda, a Barlang, a P'art mozi, illetve a Ferenczy Múzeumi Centrum és a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár egyedi programjai között sok más mellett kézműves- és mesefoglalkozások, ökumenikus kórushangverseny, adventi fotóséta is található, szilveszterkor pedig Csavard fel a Főteret! címmel utcabállal és fényfestéssel léphetünk át az új évbe.

A Szentendrei Teátrum többek közöttt Fischl Mónikával és vendégeivel tartja hagyományos karácsonyi koncertjét, de ingyenes szabadtéri színházi élményeket is ajánlanak a Fő téren.

A Dumtsa utcai vásárban elsősorban szentendrei és környékbeli kézművesek alkotásai közül válogathatunk, de gazdag gasztronómiai kínálat is fogad január 7-ig.

A helyi civil szervezetek és az önkormányzat adománygyűjtő akciót és élelmiszerosztást tartanak, december 2-án Jótékonysági Mikulásfutás lesz a Duna korzón. A programokról bővebb információk a Kulturális Központ  oldalán találhatók.

Európa alighanem legkülönlegesebb adventi vásárát csak hajóval lehet megközelíteni, ebbe a szomszédos országba viszont vonattal is utazhatunk.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images, Advent Szentendre/Facebook)

vásár | adventi | karácsonyi | programok | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom