Close
Mától újra kell maszkot hordani beltéren, és védettségi kell minden vendéglátóhelyeken Szlovéniában

Mától újra kell maszkot hordani beltéren, és védettségi kell minden vendéglátóhelyeken Szlovéniában

Hétfőn döntöttek a mától lépő korlátozó intézkedésekről déli szomszédaink. 

Szlovéniában hétfőn újabb szigorításokat vezettek be a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére, közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV). A kormány döntése alapján a korábbinál gyakrabban, 48 óránként kell tesztet végeztetniük az egészségügyi és a szociális ellátásban dolgozóknak, függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva vagy átestek-e a fertőzésen. A tesztek költségeit a munkáltatóknak kell állniuk.

Az általános és középiskolás diákoknak, valamint az egyetemistáknak, akiknek eddig hetente egyszer kellett öntesztelést végezniük, hogy részt vehessenek az órákon, most hetente kétszer kell ezt megtenniük, hétfőn és szerdán. Számukra ingyenes, otthon is elvégezhető antigén gyorsteszteket biztosít az állam.

Kötelezően maszkot kell hordaniuk zárt térben azoknak is , akik oltottak vagy átestek a fertőzésen. A vendéglátóegységeknek ellenőrizniük kell a vendégeket, hogy rendelkeznek-e oltási vagy gyógyultsági igazolással, ennek hiányában negatív teszttel. Ha nem rendelkeznek ezekkel vagy megtagadják a dokumentumok felmutatását, nem léphetnek be az éttermekbe és a kávézókba.

Ellenkező esetben a vendéglátóegységnek kell vállalnia a felelősséget, az ellenőrök pedig be is zárhatják a helyet.

Janez Poklukar egészségügyi miniszter azzal indokolta a kabinet döntését, hogy a védettségi igazolások ellenőrzése nem volt következetes, miközben egyre több hamis Covid-igazolványt szűrtek ki. Az emberek szerinte nem tartották be a maszkviselés szabályait sem.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

járvány | beltér | koronavírus | szigorítás | maszk

FOLYTASD EZZEL

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom