Close
Szürreális intézkedést hoztak a hongkongi bárokban

Szürreális intézkedést hoztak a hongkongi bárokban

A városban újabb szigorításokat vezetnek be, melyek közül az egyik nagyon érzékenyen érintené a magyar néplelket is.

A több mint hétmillió főt számláló kínai városállam közigazgatásáért felelő Carrie Lam bejelentette, hogy tizennégy napig kitiltják a nem hongkongi lakosokat Hongkongból. A korlátozás szerda éjféltől lép életbe egy másik szigorítással együtt, melynek értelmében

a bárok nem szolgálhatnak fel többé alkoholt.

A lépés egyszerre megdöbbentően abszurd, de zseniális is, ugyanis ha nem iszunk egy bárban, akkor biztosan kevesebb ideig is maradunk – így gyakorlatilag a helyek bezárása nélkül biztosítják, hogy az emberek kevés időt töltsenek egy-egy vendéglátóipari egységben. Hongkong emellett megállította a reptéri tranzitszolgáltatásokat, és az eddiginél is szigorúbban kívánja büntetni a kijárási tilalmat megszegőket.

A szigorítások oka, hogy Hongkongban újra csúcsosodik a vírushelyzet, mivel nagyon sok külföldi és helyi tért vissza a városba még a kötelező tizennégy napos karantén bevezetése előtt. A hírek szerint mielőtt Európában és Amerikában elkezdődött terjedni a koronavírus, a városállamnak sikerült megfékeznie a járványt az iskolák lezárásával, utazási korlátozásokkal és a fertőzött emberekkel kapcsolatba lépők sikeres lenyomozásával.
A múlt héten érkezők azonban megint feltornázták a számokat, hétfőn harminchat új esetet regisztráltak, mellyel összesen háromszázötvenhat esetről tudunk Hongkongban. Lam ezért hétfői konferenciáján könnyek között kérdezte az embereket:

„Azoktól, akik még mindig ki akarnak menni a karanténból, beülni helyekre és ismerősökkel találkozni, azoktól kérdezem, nem tudnátok csak egy kicsit várni, amíg Hongkong megnyeri ezt a háborút?”

(Forrás: Bloomberg)

hongkong | covid-19 | intézkedés | tilalom | kína

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram