Close
Szürreális intézkedést hoztak a hongkongi bárokban

Szürreális intézkedést hoztak a hongkongi bárokban

A városban újabb szigorításokat vezetnek be, melyek közül az egyik nagyon érzékenyen érintené a magyar néplelket is.

A több mint hétmillió főt számláló kínai városállam közigazgatásáért felelő Carrie Lam bejelentette, hogy tizennégy napig kitiltják a nem hongkongi lakosokat Hongkongból. A korlátozás szerda éjféltől lép életbe egy másik szigorítással együtt, melynek értelmében

a bárok nem szolgálhatnak fel többé alkoholt.

A lépés egyszerre megdöbbentően abszurd, de zseniális is, ugyanis ha nem iszunk egy bárban, akkor biztosan kevesebb ideig is maradunk – így gyakorlatilag a helyek bezárása nélkül biztosítják, hogy az emberek kevés időt töltsenek egy-egy vendéglátóipari egységben. Hongkong emellett megállította a reptéri tranzitszolgáltatásokat, és az eddiginél is szigorúbban kívánja büntetni a kijárási tilalmat megszegőket.

A szigorítások oka, hogy Hongkongban újra csúcsosodik a vírushelyzet, mivel nagyon sok külföldi és helyi tért vissza a városba még a kötelező tizennégy napos karantén bevezetése előtt. A hírek szerint mielőtt Európában és Amerikában elkezdődött terjedni a koronavírus, a városállamnak sikerült megfékeznie a járványt az iskolák lezárásával, utazási korlátozásokkal és a fertőzött emberekkel kapcsolatba lépők sikeres lenyomozásával.
A múlt héten érkezők azonban megint feltornázták a számokat, hétfőn harminchat új esetet regisztráltak, mellyel összesen háromszázötvenhat esetről tudunk Hongkongban. Lam ezért hétfői konferenciáján könnyek között kérdezte az embereket:

„Azoktól, akik még mindig ki akarnak menni a karanténból, beülni helyekre és ismerősökkel találkozni, azoktól kérdezem, nem tudnátok csak egy kicsit várni, amíg Hongkong megnyeri ezt a háborút?”

(Forrás: Bloomberg)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom