Close
Szürreális intézkedést hoztak a hongkongi bárokban

Szürreális intézkedést hoztak a hongkongi bárokban

A városban újabb szigorításokat vezetnek be, melyek közül az egyik nagyon érzékenyen érintené a magyar néplelket is.

A több mint hétmillió főt számláló kínai városállam közigazgatásáért felelő Carrie Lam bejelentette, hogy tizennégy napig kitiltják a nem hongkongi lakosokat Hongkongból. A korlátozás szerda éjféltől lép életbe egy másik szigorítással együtt, melynek értelmében

a bárok nem szolgálhatnak fel többé alkoholt.

A lépés egyszerre megdöbbentően abszurd, de zseniális is, ugyanis ha nem iszunk egy bárban, akkor biztosan kevesebb ideig is maradunk – így gyakorlatilag a helyek bezárása nélkül biztosítják, hogy az emberek kevés időt töltsenek egy-egy vendéglátóipari egységben. Hongkong emellett megállította a reptéri tranzitszolgáltatásokat, és az eddiginél is szigorúbban kívánja büntetni a kijárási tilalmat megszegőket.

A szigorítások oka, hogy Hongkongban újra csúcsosodik a vírushelyzet, mivel nagyon sok külföldi és helyi tért vissza a városba még a kötelező tizennégy napos karantén bevezetése előtt. A hírek szerint mielőtt Európában és Amerikában elkezdődött terjedni a koronavírus, a városállamnak sikerült megfékeznie a járványt az iskolák lezárásával, utazási korlátozásokkal és a fertőzött emberekkel kapcsolatba lépők sikeres lenyomozásával.
A múlt héten érkezők azonban megint feltornázták a számokat, hétfőn harminchat új esetet regisztráltak, mellyel összesen háromszázötvenhat esetről tudunk Hongkongban. Lam ezért hétfői konferenciáján könnyek között kérdezte az embereket:

„Azoktól, akik még mindig ki akarnak menni a karanténból, beülni helyekre és ismerősökkel találkozni, azoktól kérdezem, nem tudnátok csak egy kicsit várni, amíg Hongkong megnyeri ezt a háborút?”

(Forrás: Bloomberg)

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom