Close
Kilenc tavaszi fesztivál Európában, amiért érdemes útnak indulni

Kilenc tavaszi fesztivál Európában, amiért érdemes útnak indulni

A tavaszias időt, a csodálatos napsütést érdemes megünnepelni. Hol máshol, mint Európa legjobb fesztiváljain, amelyek között vannak tradicionális és kortárs események, éjszakai szórakozásra csábítók és virágokban gazdagok is.

Összegyűjtöttük azt a kilenc eseményt, ami miatt érdemes összecsomagolni a bőröndöt.

Snowbombing, Ausztria

 • Időpont: április 4-9
 • Helyszín: Mayrhofen, Ausztria

Noha tavasszal tartják, érdemes téli ruházattal és sportfelszereléssel készülni a Snowbombing-ra, amely az elektronikus és indie zenét ötvözi a síeléssel és a snowboardozással. Az első fesztivált 2000-ben tartották, azóta népszerűsége évről évre csak nő. Ma már több száz fellépő, hat színpadon, egy héten keresztül váltja egymást.

Mivel a rendezvényt egy síparadicsomban tartják, a fesztiváljegy mellé szállást is érdemes nézni és nem szabad megfeledkezni a felvonóbérlet megvásárlásáról sem. A szolgáltatók különféle csomagokkal várják a vendégeket, és remek szobák foglalhatók az egyszerű szállásoktól az apartmanokon át az ultraluxus lakosztályokig.

Mendelssohn fesztivál

 • Időpont: április 8-10
 • Helyszín: Luzern, Svájc

A virágvasárnap megtartandó  komolyzenei fesztivál a luzerni fesztiválzenekar és Riccardo Chailly karmester vezetésével mutatja be az alsó-rajnai zeneszerzők, különösen a fesztivál névadójának, Felix Mendelssohnnak a legszebb darabjait.

Stuttgarti tavaszi fesztivál

 • Időpont: április 16-május 8
 • Helyszín: Stuttgart, Németország

Európa legnagyobb tavaszi fesztiválja, a Stuttgart Springfest vagy a Stuttgarter Frühlingsfest, melynek középpontjában a sörkertek, a vidámparki látványosságok és a vásárok állnak.

Az esemény egy söröshordó ünnepélyes felnyitásával kezdődik, hogy aztán három héten keresztül folyjék a sör a szórakozni vágyóknak.

A király napja

 • Időpont: április 27
 • Helyszín: Amszterdam, Hollandia

Hollandia-szerte hatalmas fesztivállal ünneplik Vilmos Sándor holland király születésnapját. Ilyenkor narancssárgába borulnak a városok, de még a karibi országokban és az Antillákon is felköszöntik az uralkodót. A legnagyszabásúbb rendezvények Amszterdamban zajlanak, szabadtéri koncertekkel, sporteseményekkel várják az érdeklődőket. A lakosok által rögtönzött bolhapiacokon sok kacat mellett igazi kincsekre lehet bukkanni.

Walpurgis Night

 • Időpont: április 30
 • Helyszín: Észak-Európa, különösen Svédország és Németország

Walpurga szentté avatását Észak-Európában szabadtéri fesztivállal ünneplik, melyek legfontosabb eseménye a máglyagyújtás. Az esemény este kezdődik és másnap is tart, a legenda szerint így el tudják űzni a gonosz szellemeket és a boszorkányokat. Az egyik legnagyobb ünnepséget Stockholmban tartják, a szabadtéri múzeumban.

Sevillai Vásár

 • Időpont: május 1-május 7
 • Helyszín: Sevilla, Spanyolország

A fesztivál nyitányaként kivilágítják a “portádót”, vagyis a város főbejáratát, ezzel pedig kezdetét is veheti az egy hétig tartó karnevál. Az esemény gyökerei egészen a 19. századig nyúlnak vissza, és egy állatvásárból nőtte ki magát.

Noto Virágfesztivál

 • Időpont: május 13-15
 • Helyszín: Noto, Olaszország

A notói virágfesztivál egyetlen keskeny utcán, hatalmas, történelmi épületek lábánál zajlik. A Dél-Szicíliában található kisvárosban péntek esete összegyűlnek a meghívott virágárusok, majd egy egész éjszakán keresztül dolgoznak azon, hogy egyedi virágszőnyeggé alakítsák át a területet. A virágos festményeket három napon keresztül érintetlenül hagyják, közben pedig izgalmas rendezvényekre hívják az érdeklődőket például a Barokk Udvarba, ahol a helyi népviselettel és tradicionális zenével is meg lehet ismerkedni.

Chelsea-i virágfesztivál

 • Időpont: május 24-28
 • Helyszín: London, Anglia

A Chelsea Flower Show-nak minden évben a királyi kertészeti társaság ad otthont, az eseményen pedig az Egyesült Királyság legjobb kertészetei képviseltetik magukat. A látványos bemutatókat az avantgárd stílus mellett az innovatív gondolkodás és a kreativitás jellemzi. Az első vásárt 1912-ben rendezték meg, de már az 1800-as években is szerveztek hasonló eseményeket. Ma minden évben több mint százezer érdeklődőt vonz a fesztivál, így érdemes minél hamarabb megvásárolni a belépőjegyeket.

Festa della Sensa, Velence

 • Időpont: május 26
 • Helyszín: Velence, Olaszország

A velencei fesztivál a helyiek és a turisták tömegeit egyaránt vonzza. A különleges esemény a Szent Márk-medencéből induló evezőshajók felvonulásával kezdődik, majd a régió legfontosabb regattájává válik. Fő attrakciója egy tengeri esküvői szertartás, ahol hagyományosan a dózse, ma pedig a polgármester házasítja össze a várost magával a tengerrel egy aranygyűrű vízbe dobásával.

(Forrás: Travelaway.me, fotók: Getty Images)

rendezvény | velence | chelsea | nagy sztori | fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram