Close
Felrúgják a fiatalok a korlátozásokat, mert bulizni akarnak

Felrúgják a fiatalok a korlátozásokat, mert bulizni akarnak

Beindult a tavaszi szünet az amerikai egyetemeken, és az olcsó repülőjegyárak sem segítenek a hatóságok helyzetén.

A Spring Break, vagyis a tavaszi szünet az az időszak az amerikai egyetemisták körében, amikor csapatostul utaznak meleg helyekre, hogy az év eleji vizsgaidőszak után kipihenjék a fáradalmaikat.

A koronavírus miatti korlátozások miatt sok szakértő, kormányzó szólította fel a fiatalokat, hogy idén hagyják ki ezt az össz-egyetemista mulatságot, ugyanis az a koronavírusos esetszámok megugrásához is vezethet, ám úgy fest, nem mindenki hallgat ezekre a hangokra.

Hétvégén százötven embert tartoztattak le Miami Beachen, mivel engedély nélkül gyülekeztek, nem tartották be a távolságtartás szabályait, és maszkot sem viseltek. A letartoztatások során két rendőr is megsérült, őket kórházba kellett szállítani a sérüléseik miatt. Miamiben jelenleg éjféltől van kijárási korlátozás.

“Túl sok aktivitást látunk a tavaszi szünet miatt – mondta Miami Beach polgármestere, Dan Gelber a CNN-nek. – Gondunk van azzal, hogy túl sok ember jön ide, és azzal, hogy túl sokan jönnek ide, hogy kitombolják magukat.”

Gelber szerint a légitársaságok által szándékosan erre az időszakra időzített olcsó repjegyárak és a helyi hotelek akció vezettek ahhoz, hogy főként a keleti partról rengeteg fiatal érkezett a városba.

spring break | letartóztatás | tavaszi szünet | miami | miami beach

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A rövid távú bérbeadás tilalmának nevezik az új törvényt, pert indít az Airbnb

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram