Close
Teniszezni is megtanulnánk, ha ilyen helyen játszhatnánk

Teniszezni is megtanulnánk, ha ilyen helyen játszhatnánk

Avagy mennyi mindent meghatároz egy esztétikus tető. 

Persze a környezet sem lényegtelen, a Bürgenstock Resort pedig egyáltalán nem panaszkodhat a körülményekre: a svájci Alpok festői hegyei között bújik meg 874 méter tengerszint feletti magasságban.

Ott húzta fel Diamond Domes névre keresztelt teniszcsarnokát két pályával a Neue Holzbau, amely Svájcban őshonos lucfenyőből alkotta meg a formás tetőszerkezetet, a masszívabb tartógerendákhoz viszont kőrisfát használt.

A tetőn látható gyémántmintázat a sziklák kristályképződéseire emlékeztet. A teniszcsarnok három oldalát betonfalak védik, a negyedik pedig üvegfalat kapott, hogy biztosítsa a pazar kilátást a resort alatt elterülő völgyre.

A homlokzatok és a tető szellőzőnyílásainak köszönhetően nyáron kellemesen átjárja a levegő a pályát, ami olyankor akár rendezvényteremként is szolgálhat.

A fedett pályák mellett egyébként egy szabadtéri is működik, melyet télen jégpályává alakítanak át.

Ez is érdekelhet:

(Forrás Dezeen, fotók: Dezeen, Leonardo Finotti, Neue Holzbau)

tető | nagy sztori | teniszpálya | környezet | lenyűgöző

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom