Close
Teniszezni is megtanulnánk, ha ilyen helyen játszhatnánk

Teniszezni is megtanulnánk, ha ilyen helyen játszhatnánk

Avagy mennyi mindent meghatároz egy esztétikus tető. 

Persze a környezet sem lényegtelen, a Bürgenstock Resort pedig egyáltalán nem panaszkodhat a körülményekre: a svájci Alpok festői hegyei között bújik meg 874 méter tengerszint feletti magasságban.

Ott húzta fel Diamond Domes névre keresztelt teniszcsarnokát két pályával a Neue Holzbau, amely Svájcban őshonos lucfenyőből alkotta meg a formás tetőszerkezetet, a masszívabb tartógerendákhoz viszont kőrisfát használt.

A tetőn látható gyémántmintázat a sziklák kristályképződéseire emlékeztet. A teniszcsarnok három oldalát betonfalak védik, a negyedik pedig üvegfalat kapott, hogy biztosítsa a pazar kilátást a resort alatt elterülő völgyre.

A homlokzatok és a tető szellőzőnyílásainak köszönhetően nyáron kellemesen átjárja a levegő a pályát, ami olyankor akár rendezvényteremként is szolgálhat.

A fedett pályák mellett egyébként egy szabadtéri is működik, melyet télen jégpályává alakítanak át.

Ez is érdekelhet:

(Forrás Dezeen, fotók: Dezeen, Leonardo Finotti, Neue Holzbau)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom