Close
Terrortámadásra készültek Belgiumban is, csecsenek akartak gyilkolni az Iszlám Állam nevében

Terrortámadásra készültek Belgiumban is, csecsenek akartak gyilkolni az Iszlám Állam nevében

A belgiumi hatóságok csütörtök este hét embert tartóztattak le több flandriai városban, akiket terrorista merénylet kitervelésével gyanúsítanak – írja az MTI és a vrt.be hírportál a szövetségi ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Úgy tudni, az őrizetbe vett személyek a húszas éveikben járnak, csecsen származásúak, közülük hárman belga állampolgárok és mindannyiban az Iszlám Állam terrorszervezet lelkes támogatói. A hatóságok szerint, a gyanúsítottak nem állapodtak meg konkrét célpontban, de több forgatókönyvet is átbeszéltek tervük véghezvitelével kapcsolatban. Az ügyészség nem közölte, hogy a fiataloknál a házkutatás során találtak-e fegyvereket.

Az ügyészség szerint gyilkossági kísérlettel, terrorista csoport tevékenységében való részvétellel és terrortámadás előkészítésével emelhetnek vádat a fiatalokból álló csoport ellen.

Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség munkatársa azt mondta, hogy rövid időn belül ez már a harmadik sejt, amely terrortámadást akart végrehajtani Belgiumban.

(Forrás: MTI, fotó: Getty)

csecsen | brüsszel | terrortámadás | iszlám állam | belgium

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram