Töltött avokádók, amelyek nemcsak finomak, hanem fogyókúrába is illeszthetők

Az avokádó igen megosztó alapanyag, van, aki rajong érte, és van, akit kifejezetten taszít. Pedig nemcsak egészséges, de változatos módon is elkészíthető, hiszen kerülhet szendvicsre, mártogatósként is fogyasztható, sőt, különféle töltelékkel is megtölthető. Ez utóbbira mutatunk három remek változatot.

Quinoás avokádó

Egy kis tálba beleteszünk egy maréknyi lecsepegtetett kukoricakonzervet, babkonzervet, kockára vágott paradicsomot és egy kevés szeletelt újhagymát. Hozzákeverünk fél csészényi quinoát, majd egy csészényi forrásban lévő vízzel leforrázzuk. Lefedjük és pihenni hagyjuk.

A kihűlt quinoasalátát nyers, kettévágott, magtalanított avokádóba töltjük. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

Tonhalas avokádó

A legegyszerűbb töltött avokádó percek alatt készül el, hiszen sem sütési, sem főzési idővel nem kell számolnunk.

A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, hozzáadunk egy kevés, apróra vágott lilahagymát és újhagymát, egy pici csokor aprított petrezselymet, és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet. Sózzuk, borsozzuk. A tölteléket elkeverjük, és a kettévágott avokádókba halmozzuk. Salátaágyra helyezzük és nyersen fogyasztjuk.

Tojásos avokádó

Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, beleütünk mindkét felébe egy-egy tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd kis darabokra vágott paradicsommal díszítjük.

Sütőben öt perc alatt készre sütjük. Ízlésünk szerint frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Az avokádó rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag, ráadásul értékes vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, ezért érdemes beépíteni a táplálkozásunkba. Néhány egyszerű recepttel és megfelelő fűszerezéssel könnyedén kihozható belőle a legjobb ízvilága, így még az is szívesen fogyasztja majd, akit korábban natúr íze nem fogott meg.

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | avokádó | töltött | tipp | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom