Close
Ezreket várnak a tavasz legnagyobb tulipánszüretére Kőröshegyen

Ezreket várnak a tavasz legnagyobb tulipánszüretére Kőröshegyen

Április 8-án kezdődik és tíz napon át tart Magyarország kedvenc tulipánszürete.

A Balaton déli partján erre az alkalomra megnyitják a levendulás ajándékboltot és remélhetőleg a virágos kertet is, ahol a látogatók saját kezűleg, szabadtéren, biztonságos keretek között szedhetik le a legszebb tulipánokat – olvasható az esemény Facebook-oldalán. Ott egyébként az is látható, hogy a szüretre több ezren jelezték már részvételüket.

A tavalyi összefogásnak köszönhetően idén áprilisban körülbelül 258 ezer  tulipán bont szirmot Kőröshegyen. Bár a helyzet még mindig bizonytalan, de a szervezők reménnyel várják a tavaszt; ha a körülmények engedik, várnak mindenkit a Balaton déli partjára tulipánt szedni – áll a posztban.  

A hely más boltokhoz és kertészetekhez hasonlóan a hatályos jogszabályok szerint látogatható. A szabadtéri gazdaságban minden feltétel biztosított a lehető legbiztonságosabb vásárláshoz: maszk, kézfertőtlenítő, kézmosópont, és hatalmas nyitott terület, ahol gyerekjáték a távolságtartás.

Pontos információt – a jelen helyzetre való tekintettel – csak az eseményhez közeledve tudnak adni, további részletek pedig ide kattintva érhetőek el.

(Forrás: Az esemény Facebook-oldala, fotók: Pixabay)

tulipán | balaton | kőröshegyi levendulás | vásár | virág

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram