Close
Többé nem büntetik a koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztőit egy új irányelv értelmében

Többé nem büntetik a koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztőit egy új irányelv értelmében

A Twitter megváltoztatta az irányelveit a Covid-19-cel kapcsolatos félretájékoztatás vonatkozásában. Az egészségügyi szakértők szerint ez súlyos következményekkel járhat, hátráltathatja a még mindig terjedő vírus elleni küzdelmet.

A sasszemű felhasználók hétfő este észlelték, hogy egymondatos frissítés történt a Twitter online szabályzatában. Eszerint 2022. november 23-tól a Twitter már nem érvényesíti a Covid-19-cel kapcsolatos félrevezető információkra vonatkozó politikáját.

Míg egyesek úgy vélik, hogy az irányelvet arra használták, hogy világszerte elhallgattassák azokat az embereket, akik megkérdőjelezték a vírus létezését és keletkezését, addig sokan kifejezetten rossz hírnek tartják a fejleményeket.

A közegészségügyi szakértők szerint ezzel ismét felerősödnek majd az álhírek a vírusról, az oltások biztonságosságáról és hatékonyságáról.

A lépés azt követően történt, hogy Elon Musk megszerezte a Twittert és jelezte, a platform számos korábbi, félretájékoztatás elleni küzdelmet célzó irányelvét vissza fogják vonni. Musk emellett „amnesztiát” adott azoknak a felhasználóknak is, akiket korábban letiltottak a közösségi oldalról.

Mint ismert, a Twitter 2020 januárjában léptette életbe azt az irányelvet, ami tiltotta a koronavírusról szóló álhírek terjesztését, a rendelkezésre álló adatok szerint emiatt több mint tizenegyezer fiókot függesztettek fel és közel százezer tartalmat távolítottak el.

(Forrás: AP, fotók: Getty)

pandémia | irányelv | koronavírus | szabály | járványhelyzet

FOLYTASD EZZEL

Ezért veszélyesek a mesterséges intelligencia által generált kamu értékelések

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram