Close
Életbe lépett a 2G: új biztonsági intézkedések Ausztriában

Életbe lépett a 2G: új biztonsági intézkedések Ausztriában

Ausztria egyike azon európai országoknak, ahol emelkedik a koronavírus-fertőzések száma. Az osztrák szövetségi kormány néhány hete már megalkotott egy szakaszos tervet, ezt a folyamatot most felgyorsítják.

Konkrétan: november 8-tól, hétfőtől a 2G-szabály van érvényben a gasztronómiában, a szállodákban, az éjszakai vendéglátásban, a kulturális, szabadidős és sportlétesítményekben, valamint a felvonókon (oltott vagy gyógyult személyek léphetnek be).

Erre a következetes szabályozásra elsősorban a fertőzések számának visszaszorítása érdekében van szükség, ezek az intézkedések ugyanakkor hozzájárulnak ahhoz is, hogy Ausztriában lehessen téli turizmus.

Az Österreich Werbung által szeptemberben végzett felmérés szerint az ausztriai téli üdülést tervezők körében az oltottsági arány nyolcvan százalék körül vagy afelett van. (A felmérési adatok Ausztriából, Németországból, Hollandiából, Lengyelországból, a Cseh Köztársaságból, Svájcból és Nagy-Britanniából származnak.)

Ausztria nyáron már bizonyította, hogy a világjárvány idején is lehetséges a felelős turizmus. Ausztria felelős vendéglátó országként télen is minden szükséges intézkedést megtesz a vendégek és a vendéglátók védelme érdekében.

„A szigorú és világos szabályozással nemcsak tervezhetővé tesszük a téli üdülést, hanem kellő felelősségtudattal is vágunk neki a téli szezonnak. Az idegenforgalmi ágazat jól felkészült ennek a megvalósítására. Egy dolog egyértelmű: akit beoltottak, az alig érez majd korlátozásokat. Ez természetesen a turizmusra és a külföldről érkező téli vendégeinkre is vonatkozik” – mondta Lisa Weddig, az Österreich Werbung vezérigazgatója.

Ezért 2021. november 8-ától, hétfőtől az alábbi szabályozás van érvényben:
  •  2G-szabály (oltott vagy gyógyult személyek léphetnek be) az alábbi helyeken:

– a szálláshelyeken,
– a vendéglátóipari létesítményekben,
– a szabadidős és sportlétesítményekben,
– a kulturális létesítményekben,
– a hegyi felvonókon,
– a testközeli szolgáltatások igénybevételére vonatkozóan (pl. fodrász),
– a huszonöt vagy annál több főt számláló rendezvényeken.

  • A koronavírustesztek (sem a PCR-, sem az antigéntesztek) már nem érvényesek a belépés igazolására. Az antitesttesztek sem érvényesek a gyógyult státusz igazolására.
  • A következő négyhetes átmeneti időszakban a PCR-teszttel kombinált első oltás is érvényes belépési tesztként (2021. december 6-ig).
  • FFP2-es maszk viselése kötelező a kereskedelemben, a múzeumokban és a könyvtárakban.
  • Az oltási igazolás érvényessége a teljes körű védettségtől számítva kilenc hónapra csökken (korábban tizenkét hónap volt). Ezt követően emlékeztető oltás szükséges az érvényességhez.
  • A gyermekek jelenleg tizenkét éves korukig mentesülnek a belépési tesztkötelezettség alól. Ez a rendelet várhatóan a jövőben is érvényben marad. A tizenkét évesnél idősebb kiskorúakra vonatkozó, megvalósítható szabályozáson még dolgoznak.

Eközben Ausztria legnagyobb síszövetsége gőzerővel készül a 2021/2022-es téli szezonra, mi is nagyon várjuk már, hogy újra felcsatolhassuk a lécet, és aztán élvezzük a haraphatóan friss levegőt, a csodás panorámát, no és persze lazításként a hütték fogásait vagy a termálfürdőket.

(Forrás: Österreich Werbung, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Sikkes és látványos – Ilyen belülről egy 26,8 milliárd forintos magánrepülő
Brutális ételmérgezést okozhat egy új TikTok-őrület
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom