Close
Új, komoly járványhullám miatt térhetnek vissza a korlátozások és a kötelező maszkviselés Európa-szerte

Új, komoly járványhullám miatt térhetnek vissza a korlátozások és a kötelező maszkviselés Európa-szerte

Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója szerint amennyiben nem gyorsul az oltások üteme, újabb, komoly járványhullám söpörhet végig Európán. Úgy véli, szigorításokra van szükség.

A Reutersnek eljuttatott közleményében Hans Kluge hangsúlyozta: meglátása szerint Európában fel kell gyorsítani az oltások ütemét és a maszkviselést is vissza kell állítani annak érdekében, hogy

az országok meg tudjanak birkózni az Omikron variáns által előidézett koronavírusos esetek megugrásával.

A WHO regionális igazgatója emlékeztetett arra is, hogy a múlt héten közel hárommillió új Covid-19-es esetet jelentettek Európában, ami a világszerete regisztrált új megbetegedéseknek közel felét tette ki.

Megkétszereződött a kórházi kezelések aránya és hetente háromezer ember életét követeli a betegség.

Szerinte szigorításokkal el lehetne kerülni azt, hogy az őszi-téli időszakban túlterhelődjenek az európai országok egészségügyi rendszerei, és hogy szigorúbb óvintézkedéseket kelljen bevezetni a tömeges megbetegedések miatt.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty Images)

covid | korlátozások | koronavírus | covid-19 | omikron

FOLYTASD EZZEL

Magyarországról is látni lehetett a sarki fényt!

Erre a boldog listára került fel Budapest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom