Close
Ismét szárnyal a szárnyas elefánt: három év után újranyit a Baltazár!

Ismét szárnyal a szárnyas elefánt: három év után újranyit a Baltazár!

Aki esetleg nem emlékezne, a Baltazár egy „intézmény”, egy gasztronómiai központ, valamint szálloda, grill étterem és bár.

A Zsidai Csoporthoz tartozó hely Budapest történelmi belvárosának szívében, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben található. Míg az egységhez tartozó boutique hotel a pandémia alatt is nyitva állt, addig a grill étterem három év után csak most tud újranyitni teljes pompájában.

Őszinte és hiteles alapanyagokból készülő ételeket kínál, melyek a Josper faszén grillből érkeznek, plusz gourmet street food fogások, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, nagyszerű vegetáriánus választék és magyar klasszikusok várnak a vendégekre március 15-től.

A Baltazár Michelin Guide által ajánlott konyháját egyszerű, mégis kreatív ételek határozzák meg. A konyha a híres spanyol Josper grillre épül és a kézzel készült katalán faszenes grillkemencét használja, amely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. Kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet pakolják bele.

– A Baltazár Grill egyszerű, becsületes konyhát jelent, erős grillfókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi. Fantasztikus a burgerünk, emellett extra ízt ad a steakeknek a Josper, ráadásul egészséges fogásokkal is készülünk. A járvány előtt is sokak törzshelye volt az étterem, bízom benne, hogy hamar visszatér a köztudatba, és újra régi fényében tündököl majd – mondta Zsidai Roy.

A Baltazár a napindítóra is nyújt alternatívát: a frissen sült croissant és az igazi reggeli klasszikusok mellett crocque madame, avokádó toast, Eggs Benedict, Eggs Royal, a sokak kedvencének számító Shakshuka, továbbá egészséges reggelik szerepelnek az étlapon.

Az étteremben tavasztól késő őszig a romantikus hangulatú macskaköves teraszon is lehet majd fogyasztani.

étterem | baltazár | újranyit | grill | buda

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom