Így cserélődik ki az ország lakossága húsvétkor

Eddig 410 ezer foglalást fogadtak a magyarországi szálláshelyek húsvétra, ami 11 százalékkal több, mint tavaly. A foglalások 38 százaléka a fővárosba, 62 százaléka vidékre érkezett.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai  szerint Budapesten a külföldiek lesznek többségben (72 százalék), míg vidéken a foglalások háromnegyede hazai vendégektől származik.

A legtöbb utazó a Balatonra, a Mátra-Bükk és Bük-Sárvár vidékére indul.

Már az év eleje óta feltűnően sok külföldi utazó érkezik az országba,  az Eurostat adatai alapján például januárban Magyarország az egyik legnagyobb forgalomnövekedést tudta felmutatni Európában az előző januárhoz képest. A szálláshelyeken országszerte a tavalyinál is erőteljesebb forgalom várható.

A legtöbb külföldi foglalás Izraelből, Németországból és Spanyolországból érkezett a fővárosba, míg a vidéki úti célok szálláshelyeit főként cseh, szlovák és német vendégek fogják megtölteni,

akik elsősorban a Balatonra, valamint a Bük-Sárvár és a Mátra-Bükk térségbe utaznak majd. A vidéki települések közül Hévíz, Bük és Sárvár számíthat a legtöbb külföldi vendégre.

Emellett a magyar vendégek is a Balatonon, illetve a Mátra-Bükk térségben pihenik ki a tavaszi fáradtságot, de közülük sokan indulnak majd Budapestet és környékét felfedezni ebben az időszakban. A legnépszerűbb úti célok a főváros után a fürdővárosok: Hajdúszoboszló, Zalakaros és Hévíz felé veszik a legtöbben az irányt április 7. és 10. között.

Aki húsvétkor Nagy-Britanniába készül, annak érdemes felkészülnie a hosszabb sorbanállásra.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images)

utazás | foglalás | városok | magyarok | húsvét

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom