Close
Mutatunk néhány kiváló variációt töltött gombára

Mutatunk néhány kiváló variációt töltött gombára

A töltött gomba rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető étel, amit ízlésünk szerint milliónyi változatban az asztalra tehetünk. Most három olyan töltelékalternatívát mutatunk, ami aktuális hangulatunkat is tükrözheti. Ha egy kis melegségre vágyunk, készítsük el a krémsajtos változatot, ha friss, egyszerű ízekre, akkor a spenótosat, ha pedig visszahoznánk a mediterrán nyár emlékét, akkor a szárított paradicsomosat!

Sajtkrémes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 tubus sajtkrém
  • 1 db apróra vágott mozzarella
  • 6 szelet bacon megsütve, összeaprítva
  • 2 db paradicsom felkockázva
  • 2 gerezdnyi zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 evőkanál pankómorzsa
  • 2 evőkanál parmezán
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

Az összes hozzávalót a morzsa és a parmezán kivételével egy tálban összekeverjük. Beletöltjük a gombákba. A morzsát és a parmezánt összekeverjük, rászórjuk a töltelékek tetejére, majd a gombafejeket tepsibe sorakoztatjuk. Addig sütjük, amíg a gomba kissé meg nem ereszkedik. Azonnal fogyasztjuk.

Spenótos

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sótlan vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 10 dkg brie sajt
  • só, bors, zöldfűszerek

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk a bébi spenótot és megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a brie sajtot, sózzuk, borsozzuk, kedvenc zöldfűszereinkkel ízesítjük. A masszát belehalmozzuk a gombákba, és sütőben készre sütjük.

Szárított paradicsomos

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ½ teáskanál szárított oregánó
  • ½ teáskanál só
  • ¼ csésze fehérbor
  • ¼ csésze napon szárított paradicsom apróra vágva
  • ¼ csésze olajbogyó apróra vágva
  • ¼ csésze zúzott dió
  • ½ cirom leve
  • ¾ csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze alaplé
  • ¼ csésze friss petrezselyem felaprítva

Elkészítése:

Egy evőkanál olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gomba szárait, a fokhagymát, sózzuk, oregánóval ízesítjük, és tíz percig összefőzzük. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az olajbogyót és a diót, és 5 percig főzzük. Beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd felöntjük az alaplével, meglocsoljuk citromlével. Amikor a massza összeállt, belehalmozzuk a gombákba, és sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

(Fotók: Getty Images)

 

töltött gomba | gomba | recept | gyors recept | egyszerű étel

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram