Mutatunk néhány kiváló variációt töltött gombára

A töltött gomba rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető étel, amit ízlésünk szerint milliónyi változatban az asztalra tehetünk. Most három olyan töltelékalternatívát mutatunk, ami aktuális hangulatunkat is tükrözheti. Ha egy kis melegségre vágyunk, készítsük el a krémsajtos változatot, ha friss, egyszerű ízekre, akkor a spenótosat, ha pedig visszahoznánk a mediterrán nyár emlékét, akkor a szárított paradicsomosat!

Sajtkrémes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 tubus sajtkrém
  • 1 db apróra vágott mozzarella
  • 6 szelet bacon megsütve, összeaprítva
  • 2 db paradicsom felkockázva
  • 2 gerezdnyi zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 evőkanál pankómorzsa
  • 2 evőkanál parmezán
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

Az összes hozzávalót a morzsa és a parmezán kivételével egy tálban összekeverjük. Beletöltjük a gombákba. A morzsát és a parmezánt összekeverjük, rászórjuk a töltelékek tetejére, majd a gombafejeket tepsibe sorakoztatjuk. Addig sütjük, amíg a gomba kissé meg nem ereszkedik. Azonnal fogyasztjuk.

Spenótos

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sótlan vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 10 dkg brie sajt
  • só, bors, zöldfűszerek

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk a bébi spenótot és megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a brie sajtot, sózzuk, borsozzuk, kedvenc zöldfűszereinkkel ízesítjük. A masszát belehalmozzuk a gombákba, és sütőben készre sütjük.

Szárított paradicsomos

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ½ teáskanál szárított oregánó
  • ½ teáskanál só
  • ¼ csésze fehérbor
  • ¼ csésze napon szárított paradicsom apróra vágva
  • ¼ csésze olajbogyó apróra vágva
  • ¼ csésze zúzott dió
  • ½ cirom leve
  • ¾ csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze alaplé
  • ¼ csésze friss petrezselyem felaprítva

Elkészítése:

Egy evőkanál olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gomba szárait, a fokhagymát, sózzuk, oregánóval ízesítjük, és tíz percig összefőzzük. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az olajbogyót és a diót, és 5 percig főzzük. Beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd felöntjük az alaplével, meglocsoljuk citromlével. Amikor a massza összeállt, belehalmozzuk a gombákba, és sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

(Fotók: Getty Images)

 

egyszerű étel | egyszerű recept | gyors étel | töltött gomba | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom