Close
Vége a dalnak? Egy több mint százéves tradíció tűnik el a magyar vendéglátásból a járvány miatt

Vége a dalnak? Egy több mint százéves tradíció tűnik el a magyar vendéglátásból a járvány miatt

A cigányzenészeknek, úgy tűnik, végleg befellegzett.

„Harcoltunk, de már nincs miért. Már senki nem kíváncsi a vendéglátós zenére, így el kellett mennünk valami munkát nézni, hogy meg tudjunk élni”

– ezt nyilatkozta egy éttermi roma muzsikus a Deutsche Welle magyar stábjának, szúrta ki a 24.hu.

A riportból kiderül, hogy már régóta eltűnőben vannak azok a turisták, akiknek eddig húzták a talpalávalót, a koronavírus-járvány pedig csak tovább rontott a helyzetükön, a legtöbb belvárosi étterem ugyanis nemcsak a karantén idejére zárt be, hanem örökre. A zenészek egy része már feladta a harcot, és szakmát váltott, a többiek a túlélésért küzdenek.

A cigányzenélés tradíciója eredetileg apáról fiúra szállt, a megszólalók közt viszont már van olyan harmincéves édesapa, aki azt mondja, nem adja át fiának a szakmát – minek. A riport szerint jelenleg egyetlen étteremben van Budapesten cigányzene, és nem úgy tűnik, hogy a helyzet javulni fog.

(Forrás: 24.hu)

budapest | deutche welle | magyar | 24 | eltűnik

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram