Szennyvíztisztítók mentenék meg a Velencei-tavat

A Velencei-tó vízszintje még mindig legalább fél méternyivel kevesebb az optimálisnál, de a legutóbbi ötlettel napi ezer köbméter vizet nyerhet.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a kormányhivatalt és az érintett hatóságot is megkeresik hivatalosan azért, hogy a környékbeli szennyvíztisztító telepek tisztított vizét a tóba engedjék.

A csákvári szennyvíztisztító telepről így nem a Váli-víz vízgyűjtőterületére jutna el a víz egy tizenkét kilométeres vezetéken keresztül, hanem a Velencei-tóéra,

miközben a Csíkvarsai réten tovább tisztul.

Ez napi nyolcszáz köbméter vizet jelent, és emellett további kétszáz köbméter víz érkezne a csákberényi szennyvíztisztító telepről.

"Ez lehet, nem egy óriási mennyiség, de amikor elkezdtük, azt mondtuk, minden csepp vizet megpróbálunk itt tartani annak érdekében, hogy elérhessük a kívánt vízállást – ami már közeledik. Bár az optimálistól - a mostani közel 110 centiméter ellenére - még 51 centiméter választja el a Velencei-tavat. Tehát még van dolgunk bőven" – mondta el az országggyűlési képviselő.

A Velencei-tónál van egy hely, amelynek valójában soha nem kellett volna megnyitnia.

(Forrás: Feol, képek: Unsplash, Getty Images)

vízszint | megmentés | szennyvíztisztító | velencei tó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom