Close
Eddig nagyszerű a hazai vendéglátás éve és várhatóan még jobb is lesz

Eddig nagyszerű a hazai vendéglátás éve és várhatóan még jobb is lesz

Mindezt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója fejtette ki az MTÜ hétfőn közzétett hivatalos podcastjében.

A napokban ért véget a dubaji világkiállítás, ahol az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt Magyar Pavilon hazánk vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását mutatta be. A Világkiállítások Nemzetközi Szövetsége a legjobban bemutatott tematika kategóriában ezüstéremmel díjazta a pavilont, amelynek több mint egymillió látogatója volt mintegy kétszáz országból – hangsúlyozta Guller Zoltán, megjegyezve, hogy az expón negyven magyar kulturális eseményt szerveztek hétszáz magyar fellépő részvételével, a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amelyből 1500 liter fogyott.

Az MTÜ vezérigazgatója szerint jól alakult az első negyedév: január-márciusban a vendéglátás árbevétele valamivel kevesebb mint 280 milliárd forintot tett ki, ami tavalyhoz képest kétszeres növekedést jelent.

Húsvétra eddig több mint 400 ezer vendégfoglalást jegyeztek elő, fokozatosan növekszik a belföldi és külföldi vendégek érdeklődése.

A legnépszerűbb úti cél továbbra is a Balaton és a főváros.

2022-ben 36-37 millió vendégéjszakával számolnak, csaknem 3,5 millió vendégéjszakát már le is foglaltak – emelte ki Guller Zoltán, hozzátéve, hogy országos átlagban legalább húsz százalékos forgalomnövekedésre számítanak, figyelembe véve az orosz-ukrán háborúból fakadó következményeket is.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

szállás | növekedés | belföldi | forgalom | balaton

FOLYTASD EZZEL

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram