Az olasz dizájn és az olasz gasztronómia is olyan világhírű fogalmak, amelyekben a tradíció és az innováció minőségi kivitelezéssel és alapanyagokkal párosul. A konyhabútorok a két terület fúzióját képviselik: olyan dizájndarabok, amelyek teret biztosítanak az ételek művészetének, hozzájárulva a főzés és étkezés otthonos atmoszférájához. Nem meglepő, hogy az olaszok a konyhadizájnban is élen járnak.
Elérhető érték: árban és távolságban
Most szeptembertől mindez itthon is elérhető távolságba kerül: Olaszország vezető konyhabútor cége, a Veneta Cucine megnyitotta első showroomját Budapest belvárosában.
Az elérhetőség nem csak földrajzi távolságban nyilvánul meg: az egyedi, kézműves hagyományokat innovatív dizájn megoldásokkal ötvöző bútorok árkategóriában is elérhetőnek számítanak.
Az olasz konyhabútor dizájn így, egy releváns piaci hiányt pótolva, szó szoros értelemben karnyújtásnyira válik.
A brand piacra lépése mögött a, már itthon több dizájn világmárkát is sikeresen bevezető Solinfo Group áll.
Hat évtizednyi szakértelem
A Veneta Cucine története 1967-ben kezdődött Treviso tartományban, a prosecco és a tiramisu otthonában. Az elmúlt évtizedekben aztán a helyi, családi vállalkozás világszinten meghatározó, nyolcszáz alkalmazottat foglalkoztató, multinacionális vállalatcsoporttá nőtte ki magát.
Az alapító három fia a mai napig a cégvezetésben maradt, így biztosítva az eredeti értékek megőrzését, valamint az időtálló hagyományok és a friss trendek harmonikus kombinációját.
A Veneta Cucine ízig-vérig olasz mentalitást képvisel: funkcionális esztétika, tiszta, mégis nagyvonalú formavilág, természetes anyaghasználat és könnyed elegancia.
A fakitermelés és feldolgozás házon belül történik lokális alapanyagokból, amely garantálja, hogy a konyhák a lehető legmagasabb minőséget képviseljék. A gyártás mindeközben a fenntarthatóság iránt elkötelezve zajlik: telephelyeiken kizárólag megújuló forrásokból származó villamos energiát használnak.
Bőséges választék testreszabva
A Kertész utcai bemutatóterem nemcsak az olasz dizájn új hazai fellegvára, hanem az ország legnagyobb konyha showroomja lett egyben. Az impozáns, három szintes, 550 négyzetméteren elterülő helyszínen tíz ikonikus konyharendszer és negyven modell alkotja a nem mindennapi választékot. A konyha elemek öt különböző struktúrára épülnek, és háromszáz szín- és anyagkombinációban érhetők el. A választott bútorok így valóban a személyes igényekhez és ízléshez tudnak igazodni.
Az exkluzív életérzést a gondosan megkomponált enteriőr fokozza: a Kerakoll felületekkel díszített térben Vibia lámpák, a Home of Solinfo által kínált kiegészítők és egyedi Timbart asztalok serkentik az inspirálódást.
(Fotók: Gosztom Gergő / Solinfo Group)
konyhabútor | dizájn | kertész utca | Veneta Cucine | konyha | budapest
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!