Close
A világ legjobb borhoteleiben a szállás mellé a legjobb italok járnak

A világ legjobb borhoteleiben a szállás mellé a legjobb italok járnak

Bármerre is járjunk a világon, izgalmas borrégiókon haladhatunk keresztül, ahol nemcsak különleges italokat kóstolhatunk, de elképesztő szállodákban is megszállhatunk.

Összegyűjtöttünk néhány olyan fantasztikus hotelt, amelyek a szőlőültetvények szívében varázsolnak el mindenkit.

Hotel Marqués de Riscal

A baszkföldi Rioja borvidéken, a Sierra de Cantabria hófödte csúcsainak szomszédságában található a világ egyik legszebb borhotele. A Hotel Marqués de Riscal-t a világhírű építész, Frank Gehry építette avantgárd stílusban. A szálloda egyedülálló pincészetében fantasztikus borokat lehet kóstolni.

Magát a szállodát a borosüvegek kupakjainak színe, az arany, az ezüst és a rosegold ihlette, a belső terekben a gesztenyebarna és a sötétszürke-zöld márvány dominál. A Gehry lakosztályban mindezekhez bonyolult formák és egy csodálatos terasz is tartozik, amely Elciego falujára néz.

A hotel wellness-részlegében csupa olyan kozmetikai szerek vannak, amelyek szőlőből és annak alkotóelemeiből készültek, Michelin-csillagos éttermükben pedig elsőosztályú fogások kóstolhatók.

Montage Healdsburg

A kaliforniai Healdsburg északi szélén található Montage Healdsburgban a hangsúlyt a természeti környezetre, különösen az ingatlant körülvevő huszonkétezer tölgyfára helyezik.

A szálloda megjelenését is úgy alakították ki, hogy beolvadjon a fák közé és megidézze azok kérgét.

A hotel bárja nappal borkóstolóknak ad helyet, a Hazel Hill étterem pedig a kaliforniai és francia fúziós konyhát ünnepli. Varázslatos wellness-részlegéből látványos kilátás nyílik a borvidékre, csakúgy, mint a hotel százharminc szobája, ahonnan a hegyekben, az erdőkben és a szőlőültetvényekben lehet gyönyörködni.

Villa La Coste

A Provence-ban, Cézanne szülővárosa, Aix-en-Provence és a Luberon Nemzeti Park között található Château La Coste bioborainak széles választékáról híres. A szőlőültetvények elképesztő környezetben, egy lankás domboldalon, erdő szélén fekszenek, ahonnan

a Luberon-völgyre és a környék levendulamezőire nyílik kilátás.

A szállodát egy fákkal szegélyezett, macskaköves úton lehet megközelíteni. A hotelben huszonnyolc lakosztály kapott helyet, melyek

mindegyikét Provence egy-egy hegyéről nevezték el.

A szálloda gasztronómiai kínálatát a borok határozzák meg. A Villa La Coste étel és italkínálatáért Michelin-csillagos étteemből ismert séf felel.

A belső terekben és a parkosított kertben művészi alkotásokat is felvonultatnak, wellness-központjában pedig provence-i mezőkről származó gyógynövényekből készült készítményeket használnak. Borospincéjét Jean Nouvel francia építész tervezte.

Il Borro

Az Il Borrót egy történelmi ingatlanban alakították ki, amelynek gyökerei egészen a 13. századig nyúlnak vissza. A középkori toszkán falu szívében található szálloda az Arno-völgy felső részén helyezkedik el és 1993 óta a Ferragamo család tulajdonában áll, akik visszaadták egykori fényét. Az Il Borro nulla szén-dioxid-kibocsátású, több energiát termel, mint amennyit felhasznál.

Kertjükben szezonális zöldségeket termesztenek, 2015 óta teljesen biogazdálkodást folytatnak.

A rezidencia ötvennyolc lakosztállyal rendelkezik, wellness-részleg, pincészet, művészeti galéria és két kiváló étterem is tartozik hozzá. Szőlőbirtoka kétszáztíz hektáros; sirah, merlot, cabernet sauvignon és sangiovese is terem rajta. Tizenkét borából tíz teljesen bio, a pincetúrán kívül főzőtanfolyamokon is részt vehetünk.

Les Sources de Caudalie

A Les Sources de Caudalie varázslatos borhotel, amely Bordeaux-kapujában várja a vendégeket. A szőlőtőkék, a tavacskán úszkáló kacsák, a vízimalom, a pincék időtlen hangulata mindenkit elcsábít.

Két Michelin-csillagos értterme saját veteményeséből származó zöldségeket és gyümölcsöket használ fel, valamint a szálláshely saját gazdaságaiból származó húst és tejterméken alapul és természetesen zseniális borpárosítások járnak minden egyes fogáshoz.

(Fotók: hivatalos oldalak)

 

Provence | borhotel | bordeaux | borrégió | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram