A világ ökoszisztémájának fenntartását szolgálja ez a méhekre szabott gyorsétterem

A svéd McDonald's remek kezdeményezését népszerűsíti a McKaptár, vagyis a világ legkisebb gyorsétterme, amely méhek ezreinek szolgálhat otthonul.

A méhek populációjának drasztikus csökkenése már néhány éven belül igen komoly gondokat eredményezhet, hiszen ezek az állatok porozzák be az élelmiszernövények nyolcvan százalékát. Tudományos kutatások szerint annak okán, hogy a rovarok ijesztően gyors tempóban pusztulnak, akár még ebben az évszázadban összeomolhat a bolygó ökoszisztémája, ezzel az emberi faj túlélését is veszélybe sodorva.

Mivel a McDonald's közel 38 ezer éttermet működtet több mint száz országban világszerte, egyértelmű érdekük, hogy a méhek még jó sokáig végezhessék a dolgukat.

Ennek érdekében egy remek kampányt is indítottak Svédországban, ahol az üzletek tetejére méhkaptárakat szereltek, most pedig azt tervezik, hogy az éttermek környezetét is méhbaráttá varázsolják; füvesítenek, illetve virágokat és növényeket ültetnek, hogy minél természetesebb közeget hozzanak létre maguk körül.

A méhek világnapja alkalmából a világ legkisebb McDonald'sát is megnyitották, ami tulajdonképpen a svédországi gyorséttermek kicsinyített másolata.

Kívülről tehát a színek, formák és feliratok is tökéletesen egyeznek az igazi üzletekkel (még autós kiadóablak is található rajta), belül azonban egy gondosan összerakott, jól működő kaptárt találhatunk, ahol méhek ezrei élnek. A projekt a svéd NORD DDB reklámügynökség és a McDonald's összefogásában, az elismert dizájner, Nicklas Nilsson tervei alapján valósult meg.

Ez is érdekelhet:

Egy dán cég ingyenes kajakozást biztosít, ha közben összegyűjtöd a szemetet a vízből

Egészen zseniális módon vonják be a társadalmat a környezetvédelmi szerepvállalásba.

(Képek: Nord DDB)

ökoszisztéma | kaptár | mcdonalds | gyorsétterem | méhek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom