Close
A világ ökoszisztémájának fenntartását szolgálja ez a méhekre szabott gyorsétterem

A világ ökoszisztémájának fenntartását szolgálja ez a méhekre szabott gyorsétterem

A svéd McDonald’s remek kezdeményezését népszerűsíti a McKaptár, vagyis a világ legkisebb gyorsétterme, amely méhek ezreinek szolgálhat otthonul.

A méhek populációjának drasztikus csökkenése már néhány éven belül igen komoly gondokat eredményezhet, hiszen ezek az állatok porozzák be az élelmiszernövények nyolcvan százalékát. Tudományos kutatások szerint annak okán, hogy a rovarok ijesztően gyors tempóban pusztulnak, akár még ebben az évszázadban összeomolhat a bolygó ökoszisztémája, ezzel az emberi faj túlélését is veszélybe sodorva.

Mivel a McDonald’s közel 38 ezer éttermet működtet több mint száz országban világszerte, egyértelmű érdekük, hogy a méhek még jó sokáig végezhessék a dolgukat.

Ennek érdekében egy remek kampányt is indítottak Svédországban, ahol az üzletek tetejére méhkaptárakat szereltek, most pedig azt tervezik, hogy az éttermek környezetét is méhbaráttá varázsolják; füvesítenek, illetve virágokat és növényeket ültetnek, hogy minél természetesebb közeget hozzanak létre maguk körül.

A méhek világnapja alkalmából a világ legkisebb McDonald’sát is megnyitották, ami tulajdonképpen a svédországi gyorséttermek kicsinyített másolata.

Kívülről tehát a színek, formák és feliratok is tökéletesen egyeznek az igazi üzletekkel (még autós kiadóablak is található rajta), belül azonban egy gondosan összerakott, jól működő kaptárt találhatunk, ahol méhek ezrei élnek. A projekt a svéd NORD DDB reklámügynökség és a McDonald’s összefogásában, az elismert dizájner, Nicklas Nilsson tervei alapján valósult meg.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Nord DDB)

gyorsétterem | rovar | mcdonalds | méhkas | legkisebb

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram