Close
Tíz ország konyhájába kóstolhatsz bele egy hétvégén Badacsonyban

Tíz ország konyhájába kóstolhatsz bele egy hétvégén Badacsonyban

Bár idén már lehetett utazni, a Gasztrohegy csapata úgy döntött, idén is megismétli a Világok konyhája hétvégét, ahol az ízek és országok mentén lehet majd kalandozni Badacsonyban úgy, hogy még útlevél sem kell hozzá. Maximum Gasztrohegy bérlet, ha valaki kedvezményesen szeretne kóstolni!

Októberben újra Gasztrohegy, az egyik legizgalmasabb tematikával. A tíz étterem mindegyike választott egy országot, annak gasztronómáját dolgozzák fel a kóstolóételekkel, így el sem kell hagynunk Badacsonyt, hogy az ízek útján Franciaországba, Erdélybe, Marokkóba, Oroszországba, vagy épp Thaiföldre kalandozzunk október 16-án és 17-én.

Ez a kaland lehetőséget ad az éttermeknek is, hogy megmutassák magukat: ilyenkor ősszel több idő jut a kísérletezésre, kóstolásra, a séfeknek is igazi örömünnep egy ilyen program.

Az ősz és a tél egy olyan szakasza az évnek, amit a badacsonyi borvidéken nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel. Alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszaáll egy nyugodtabb kerékvágásba.

Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

A Gasztrohegy-hétvégékre négyalkalmas bérlet (17 500 forint) is kapható, mely négy fogást és mellé négy bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, mely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk. Aki csak buszjegyet szeretne, megveheti háromezer forintért a Hableány infopultjában.

A világok konyhája:

Hableány: Franciaország – Bouillabaisse /  Cassoulet

Bonvino Borbár: Erdély – Pacallleves, rozsda mártás, füstös kolbász, puliszka

Pláne Badacsony borterasz: Csehország – Hermelin

Laposa terasz: Baszkföld – Patatas a la riojana (baszk paprikás krumpli, txistorra kolbásszal), Esturioa a la salsa verde (tokhal zöld mártásban)

Istvándy Borműhely: Mexikó – Pozole con pollo (mexikói raguleves bográcsban), Arroz con leche (sült rizs mazsolával, fahéjjal)

Borbarátok Étterem: Marokkó – Harira leves (fűszeres lencseleves), Tajine de poulet (marokkói csicseriborsós csirke), kuszkusz

Vánkos: Spanyolország – Carrillada, szaftos marhapofa mandulás, füstölt paprikás zöldségragu, romesco szósz. Vega: zöldségraguval töltött padlizsán helyi friss sajttal sütve, romesco szósz

Tölgyes Kúria: Oroszország – Borscs leves szerintünk, “Sztroganov Marha”

Kisfaludy-ház Étterem: Olaszország – Vargányás cappuccino / Római Pizza (húsos/vegán), Panna Cotta

Tilia Borvendéglő: Thaiföld – Csilis mangó és ananász korianderrel, Csirke és édesburgonya leves, Fogasfilé, thai zöldcurry-mártás, mazsolás jázmin rizs

Bővebb információk itt érhetőek el.

étterem | ajánló | agsztro | ételek | kóstoló

FOLYTASD EZZEL

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Zenei klub New York-i mintára – Csodás adventi programokkal vár a Café Liszt

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram