Close
Magyar vörösbor nem aratott még ekkora sikert Párizsban

Magyar vörösbor nem aratott még ekkora sikert Párizsban

A villányi Jammertal birtok vörösborai hódítottak a franciáknál is.

Európa egyik legnagyobb hagyományos borkiállítása a párizsi Vinexpo – Wine Paris 2022 – , melyet a járványhelyzet miatt két év után idén februárban tartottak meg ismét. A nagy presztízsű borkiállításon közel háromezer borászat képviseltette magát, melyek nagy része a világ leghíresebb francia bortermelő vidékeiről érkeztek. Az eseményen a francia borok mellett az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt mutató külföldi pincészetek kínálataival is megismerkedhettek a nemzetközi borkereskedők és az érdeklődők.

2022-ben elsőként érte hazánkat az a nagy megtiszteltetés, hogy egy magyar borászat, a Jammertal Borbirtok képviseltethette magát az eseményen.

– “A meghívást alanyi jogon azzal érdemeltük ki, hogy a tavalyi évben a világ egyik legnagyobb presztízsű eseményén, a Concours Mondial de Bruxelles 2021 Luxemburgban rendezett borversenyén a legmagasabb pontszámot a vörösborok kategóriájában mintegy hét és félezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta. Elnyertük a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat, s ezzel feltettük Villányt a világ elit vörösborainak térképére” – mondta dr. Szűcs Róbert, a borászat tulajdonosa.

– Az elmúlt években is számos magasan jegyzett nemzetközi versenyen nyertek a boraink arany- és nagy aranyérmeket, de hogy egy magyar vörösbor egy nagy nemzetközi versenyen az összes társa közül a legmagasabb pontszámot kapja, valóban egyedülálló siker.

A borászat Vinexpon történő bemutatkozása lehetőséget adott arra, hogy a magyar vörösbor presztízsét az elitbe emelték az igényes borok francia piacán.

 

bor | vinexpo | villány | vörösbor | magyar

FOLYTASD EZZEL

Tízből tíz ember helytelenül főzi a rizst – Ez a helyes trükkje

Hét karácsonyi süteményt is készíthetsz egyetlen tésztából

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram