Close
Ennél látványosabban senki sem mutatta meg, hogy a víz lett a legkeresettebb luxuscikk a világon

Ennél látványosabban senki sem mutatta meg, hogy a víz lett a legkeresettebb luxuscikk a világon

A párizsi székhelyű Golem dizájnstúdió alkotta meg az “OoOoooOoooOh la l’ice” nyakláncot, amely jégkockákból készül és fél óra alatt elolvad.

A Golem és Laila El Mehelmy-vel együttműködésben megalkotott nyaklánc célja, hogy felhívja a figyelmet a víz értékére. A dizájnerek a nem mindennapi ékszert a berlini kánikula idején fejlesztették ki; az ihletet egy forró buliból merítették, amikor a szórakozni vágyók a nyár legmelegebb éjszakáján jégkockákat markoltak és azzal dörzsölték meg egymást.

A tervezők szerint az ékszer azt is megmutatja, hogy a világon a víz egyre nagyobb értéket képvisel a globális felmelegedés miatt.

Ahogy fogalmaznak:

amikor a vízforrásokat privatizálják és globális problémává válik a vízhiány, a víz az egyik legkeresettebb luxuscikkévé válik.

A nyaklánchoz egy egyedi készítésű szilikon tálca tartozik, ezt kell megtölteni vízzel, majd a fagyasztóba tenni. A tálcából való kivételt követően a nyakláncon hét jégkocka lóg, amelyeket tömör ezüst gyöngyök kötnek össze.

A jégkockák a bőrrel érintkezve harminc, a ruhán viselve hatvan perc alatt olvadnak el.

A darab jégkockák nélkül is hordható, ekkor az üzenete még erősebb: a nagyobb gyöngyszemek ugyanis az egykori vízforrásra utalnak, ahol egy napon újra megszilárdulhat napjaink legdrágább kincse.

(Forrás: Dezeen, fotók: Guillaume Blondiau)

ékszer | vízhiány | globális felmelegedés | luxus | nyaklánc

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ez történik, ha egy 19. századi templom látványos házként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom