Close
Így lehetsz egyből kapitány a Wizz Air-nél

Így lehetsz egyből kapitány a Wizz Air-nél

Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága elindította Direct Entry Captain Program nevű kezdeményezését, amely során olyan sokat látott pilóták jelentkezését várja, akik a program elvégzését követően egyből kapitányi pozíciót tölthetnek be a vállalatnál.

Mielőtt a tapasztalt Airbus pilóták megkezdhetik a munkát a Wizz Air színeiben, egy minden részletre kiterjedő parancsfrissítési programon kell részt vegyenek.

A program nagyszerű lehetőséget kínál olyan elsőtisztek számára, akik Európa leggyorsabban növekvő ultra low-cost légitársaságát képzelik el karrierjük következő lépcsőfokának.

A bővülő európai, afrikai és közel-keleti úti céloknak köszönhetően a leendő kapitányok egy minden eddiginél izgalmasabb időszakban csatlakozhatnak a Wizz Air-hez.

A képzési programot a Wizz Air finanszírozza, hogy ezzel is támogassa és ösztönözze a leendő kapitányok szakmai pályafutását. A jelöltek mintegy hat hónapos képzésen vesznek részt, majd a tréning sikeres befejezése után kapitányi pozícióban csatlakoznak a légitársasághoz. A Wizz Air egyedülálló programját a kedvező díja is jellemzi: a légitársaság összesen tízezer eurós támogatást biztosít a jelentkezőknek, akik a tanfolyam sikeres befejezését követően húsz hónap alatt, ötszáz eurós részletekben fizethetik vissza az összeget kapitányi fizetésükből.

A légitársaság célja, hogy 2023-ban százhúsz kapitányt állítson szolgálatba a Wizz Hungary és a Wizz Malta járatain; ezen belül huszonöt fő közvetlenül a Direct Entry Captain Program után kapja meg a kapitányi pozíciót. A program jelenleg csak Európában érhető el. A Wizz Air továbbra is aktívan toboroz olyan EASA-típusengedéllyel rendelkező pilótákat, akik életvitelszerűen tartózkodhatnak és dolgozhatnak az Európai Unió, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Moldova, Észak-Macedónia és Szerbia területén.

A Direct Entry Captain Program keretében csatlakozó jelöltek lehetőséget kapnak arra, hogy egy folyamatosan bővülő, fiatal, ultramodern és fenntartható Airbus flottát repítsenek több mint kilencszáz útvonalon, több mint ötven ország közel kétszáz úti céljára. A Wizz Air elkötelezett pilótái fejlődése és jóléte iránt, ezért versenyképes fizetést, iparágvezető képzést, határozatlan idejű és biztonságos szerződést kínál, valamint a munka és a magánélet egyensúlyát szem előtt tartva, egyaránt biztosít rugalmas és fix repülési beosztást a pilótái számára. A program részét képezi a Wizz Air ambiciózus terveinek, amely szerint 2030-ig több mint megháromszorozza, azaz ötszáz repülőgépesre növeli flottájának méretét.

Az érdeklődők közvetlenül a Wizz Air karrieroldalán jelentkezhetnek a programra.

– A Direct Entry Captain Program egy nagyszerű és motiváló lehetőség a világ minden tájáról érkező pilóták számára, és esélyt kínál arra, hogy Európa egyik leggyorsabban növekvő vállalatánál folytassák karrierjüket, miközben további fejlődést is kínál. Négy éve csatlakoztam kapitányként a Wizz Air-hez, de még mindig élvezettel tölt el minden egyes fel- és leszállás. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy részt vehettem ebben a programban. Az évek során oktató is lettem, és nemrégiben csatlakoztam a toborzó csapathoz. Az én történetem egy a sok sikertörténet közül ebben a vállalatban, és könnyen előfordulhat, hogy a tiéd lesz a következő – mondta Ludwig Andre, a Direct Entry Captain Program végzős pilótája.

(Forrás és fotó: Wizz Air)

repülés | jelentkezés | wizz air | pilóta | program

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram