Close
15 milliós befektetéshez juthatnak a divat- és dizájnipari innovációk

15 milliós befektetéshez juthatnak a divat- és dizájnipari innovációk

Idén ősszel is várja a divat- és dizájnipart forradalmasító ötleteket a HFDA Startup Program, amely a legígéretesebb startupoknak vállalkozásfejlesztési képzést és 15 millió forintos befektetési lehetőséget kínál.

A program célja, hogy akár már ötletfázisban támogatást kapjanak azok a jövőbe mutató, iparági megoldások, melyek hozzájárulnak az ágazat fellendítéséhez és egy értékteremtő divat- és dizájnipari ökoszisztéma kialakulásához.

A tavalyi együttműködés sikerét követően már második alkalommal indul el a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ), a Startup Campus startup inkubátor és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures tőkealapkezelő közös startupprogramja. A kreatíviparban tanulókat és dolgozókat célzó HFDA Startup Program olyan vállalkozói ismeretekkel és startupszemlélettel vértezi fel a résztvevőket, amellyel elindíthatják saját innovatív vállalkozásaikat. A program azon a felismerésen alapszik, hogy már az egyetemi évek alatt vagy egy kezdő vállalkozásnál is számos olyan innovációs ötlet születhet, amelyekre akár hiánypótló vállalkozások is épülhetnének.

A divat- és dizájnipar mára már világszerte tudásintenzív ágazattá vált: a versenyképesség kulcsa a legújabb anyagtudományi, technológiai és informatikai innovációk alkalmazásában rejlik. Az ágazat innovatív termékei több területen is nélkülözhetetlen elemei a fenntartható fejlődésnek, ezáltal egy komoly társadalmi és gazdasági igényt szolgálnak ki. A HFDA Startup Program a divat, a dizájn és a technológia ötvözésében rejlő lehetőségeket segíti felszínre, hogy Magyarországon is teret nyerjenek a jövőt meghatározó megoldások, és minél több nemzetközileg is versenyképes divat- és dizájnipari startup szülessen.

A programba bekerülő csapatok egy tízalkalmas online képzés során ismerhetik meg egy startup indulásához szükséges elméleti és gyakorlati alapokat, mint amilyen az üzleti modell felállítása, a pénzügyi terv készítése, a versenytársak és a piac elemzése, valamint a piacra lépés startégiája. Ezt követően egyéni mentorok és iparági szakértők segítik az ötlet finomítását, amelyet a legígéretesebb csapatok végül a programot záró Demo Dayen prezentálhatnak befektetők és a nagyközönség előtt. Itt azok a projektek, amelyek megértek a tőkebevonásra, 15 millió forintos befektetési ajánlatot kapnak.

A szervezők szeptember 24. éjfélig várják a minimum kétfős csapatok jelentkezését, akik valamilyen innovatív divat- és dizájnipari ötlettel, vagy már meglévő márka továbbfejlesztési koncepciójával rendelkeznek. Ez lehet funkcionalitásában innovatív termékkoncepció, de akár megvalósításában vagy anyaghasználatában újszerű fejlesztés is. Emellett kiemelt cél az ágazat minden szegmense, így az új generáció támogatása is, ezért a pályázatok elbírálásánál előnyt jelent, de nem elvárás, ha van a csapatban egyetemi hallgató.

Jelentkezés a program honlapján.

„Tavaly az Alpha wearable technology ruhakoncepció ötletgazdái részesültek tőkeinjekcióban, miután megmutatták, hogyan szolgálhatja egy divat- és dizájnipari innováció az egészségünket. Már az egyetemi évek alatt is számos olyan innovációs ötlet születhet, amelyekre akár hiánypótló vállalkozások is épülhetnek. Közös startupprogramunkkal ezeket kívánjuk felszínre hozni. A cél, hogy már az ötletfázisban megadjunk minden támogatást ahhoz, hogy a legtalálékonyabb szereplők felvegyék a versenyt a divat- és dizájnipar nemzetközi innovátoraival. A divat, a dizájn és a technológia találkozásával létrejövő termékek az országhatáron túli versenyben való helytállás mellett segítenek megőrizni a cégek munkahelymegtartó és jövedelemtermelő képességét is” – mondta Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezetője.

FOLYTASD EZZEL
Jövő hónapban lecsaphatsz minden idők legikonikusabb kosarascipőjére
Micéliumból alkották újra az Adidas ikonikus modelljét
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom