Close
A 19. században színházként funkcionált, most varázslatos otthonná alakították

A 19. században színházként funkcionált, most varázslatos otthonná alakították

Mindig ámulattal tekintünk az ehhez hasonló projektekre, amikor egy több száz éves épületet értelmeznek újra úgy, hogy közben megőrzik patinás külső jegyeit és szellemiségét.

Ezúttal egy korábban színháznak otthont adó épületből varázsoltak páratlan hangulatot árasztó otthont a Cadaval & Solà-Morales építészei Barcelonában.

A katalán dizájnstúdió munkatársai zseniális munkát végeztek, a szó szerint drámai helyszínből pompás életteret alakítottak ki. Az 1800-as évek végén épült ingatlan egyébként Barcelona központjához igen közel fekszik, és nemcsak színházként, hanem később pajtaként majd raktárként is funkcionált.

A közelmúltban lezajlott átalakítás során nagyon ügyeltek rá, hogy minél több elemet őrizzenek meg az épület eredeti adottságaiból.

Megőrizték és kiemelték például a jól láthatóan több száz éves téglafalat, illetve a mennyezeti fagerendákat, miközben a földszint első felét két különálló stúdióvá alakították,

amelyek egy központi parkolóhelyet fognak közre, ahol a ház tulajdonosa közszemlére bocsáthatja az autóját, akár egy szobrot.

A hatalmas belmagasságú nappalit ízlésesen rendezték be azzal a céllal, hogy minél otthonosabbá tegyék. Nyilván ez nem egyszerű feladat egy ilyen rendhagyó ingatlan esetében. A bútorok és kiegészítők között találhatunk könyvespolcokat, színes puffokat, egy jókora, narancssárga színben pompázó kanapét és számos modern képet a falakon.

A nappalival ellentétben a konyha kevés árnyalattal dolgozik, a konyhaszekrény és az étkezőasztal is matt fekete, mint ahogyan az ablakainak a kerete is. Egy jókora üveg tolóajtón keresztül juthatunk ki a kis zárt belső udvarra, ahol cserepes növények, pár függőágy és egy picike medence fogad.

Hálószobából összesen három található a házban, kettő az első emeleten, egy a másodikon. Ez utóbbihoz saját terasz is tartozik. Mindent összevetve minket megvett a projekt, le a kalappal a katalán építészek előtt!

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

átalakítás | építész | Cadaval & Solà-Morales | ház | katalán

FOLYTASD EZZEL

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ez a magánrepülő fényűzőbb, mint egy ötcsillagos szálloda

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom