Close
3 szempont, amiért jó döntés fogszabályozás – a tökéletes mosolyon túl

3 szempont, amiért jó döntés fogszabályozás – a tökéletes mosolyon túl

A fogszabályozásról a legtöbbeknek automatikusan az esztétikai korrekció jut eszébe. Nem véletlenül, hiszen a szabályos mosoly, az esztétikus fogak nagymértékben befolyásolják a megjelenésünket: ha valaki szorong a fogai miatt, nem mer mosolyogni, hosszú távon komoly önbizalomhiányra tehet szert. Rendkívül fontos tehát kialakítani azt a mosolyt, amelyet magunkénak érzünk – ám a fogszabályozás a tökéletes fogsor ígérete mellett számos más előnnyel is rendelkezik. Nézzük, melyek ezek!

1: Elbúcsúzhatunk a harapási rendellenességektől

A fogszabályozás fő célja, hogy korrigálja a harapási rendellenességeket. Ám nem csak akkor beszélhetünk erről a problémáról, ha a tükörből „kusza” fogsor néz vissza ránk! Harapási rendellenességnek nevezünk ugyanis minden olyan állapotot, amely eltér a normál harapástól (csukott száj esetén a felső fogsor másfél-két millimétert takar az első fogsorból.) Ilyen például a mélyharapás, a keresztharapás, a nyitott harapás, a foghézag, a fogtorlódás, a középvonal eltolódása vagy a pókharapás.

„Ezek a rendellenességek nem minden esetben okoznak komoly esztétikai problémát, ám hosszú távon fájdalmas rágáshoz, nyakfájáshoz, fejfájáshoz és ízületi bántalmakhoz vezethetnek” – hívja fel a figyelmet Dr. Deák György, a Budapest Dentcare fogászati rendelő vezetője.

2: Nincsenek veszve az áttörésben visszamaradt fogak

Áttörésben visszamaradottaknak nevezzük azokat a fogakat, amelyek nem akarnak „beállni a sorba”, nem helyezkednek be a fogívbe – magyarul egyáltalán nem, vagy csak részben nőttek ki. Ez a probléma a leggyakrabban a bölcsességfogakat és a felső szemfogakat érinti. Ezek a fogak sajnos idővel könnyen begyulladhatnak, akár ciszta is létrejöhet körülöttük. „Amikor az áttörésben visszamaradt fogak túl sok panaszt okoznak, elkerülhetetlen az eltávolításuk. Ha azonban a páciens időben elkezdi a fogszabályozást, ezek a fogak is a helyükre vezethetők, kinőve a fogsor egészséges részei lehetnek” – mutat rá Dr. Deák György.

3: Jelentősen csökken a fogszuvasodás veszélye

Amikor egy fogsorban összetorlódnak a fogak, sajnos sokkal gyorsabban képződik fogkő, hiszen fogmosás során egyes részeik rendkívül nehezen elérhetőek. Ezért fokozott a veszélye a fogszuvasodás kialakulásának is. A fogszabályozásal tehát megmenthetjük azokat a fogakat is, amelyek hosszú távon valószínűleg elszuvasodtak, végső esetben elhaltak volna.

Bár a fogszabályozás folyamata hosszú, és jár némi kellemetlenséggel, egyértelműen megéri – nemcsak az elégedett mosoly, hanem a fogak egészsége érdekében is!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Alternatív rezsicsökkentési megoldás: spóroljunk hőszivattyúval!

Aminosavak, amelyekre a szervezetnek szüksége van

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom