Close
3 tipp, hogy kevesebb legyen a kerti munka

3 tipp, hogy kevesebb legyen a kerti munka

A lakásban élők többségének leghőbb vágya, hogy egyszer majd kertes házba költözhessen. Bár egy saját udvar valóban nagyszerű dolog, azonban kétségkívül sok időráfordítást igényel, ha azt szeretnénk, hogy mindig rendezetten mutasson. Néhány okos átalakítással azonban jelentősen csökkenthetjük a szükséges kerti munka mennyiségét.

Tartsunk kevesebb növényt!

A zöld pázsittal körbeölelt, színpompás virágoskertek valóban csodásan mutatnak – de csak amíg rendszeresen gondozzák őket. A virágokat a megfelelő időben kell kiültetni, később akár napi szinten locsolni, a földjüket tápoldatozni, a beteg hajtásokat levágni. A gyepet tavasztól őszig hetente nyírni, gondoskodni a talaj tápanyagellátásáról, és nyáron természetesen öntözni, hogy ki ne száradjon. És akkor még nem is beszéltünk a konyhakerti növényekről. Egy nagyobb kert naponta akár többórás elfoglaltságot is adhat a tulajdonosának.

Ha a munkánk és egyéb feladataink mellett erre nemigen jutna időnk, akkor ne is próbáljuk meg leutánozni a kertészeti magazinokban látottakat, hanem törekedjünk az egyszerűségre. A kert ne legyen kopár, de csak olyan növényeket telepítsünk, amelyek nem igényelnek túl sok gondozást (pl. örökzöldek, díszfák).

A gyep területét is csökkentsük, fektessünk le térkövet, készítsünk járdát apró kavicsokból vagy WPC-elemekből. Arra azért figyeljünk, hogy maradjon némi zöldterület, különben pont a kert lényege, a természetközeliség veszik el.

Cseréljük le a kerítést és a kaput gondozásmentesre!

Akinek fa- vagy kovácsoltvas kerítése van, az bizonyára jól tudja, hogy mennyi időt és energiát emészt fel minden évben a karbantartása. Csiszolás vagy rozsdamentesítés, felületkezelés, festés… akár több napba is telhet, mire végigérünk az egész telken. Az időjárásnak hála pedig 1-2 év múlva kezdhetjük elölről az egészet.

Mindezt viszont kivédhetjük azzal, ha gondozásmentes kerítést szerelünk fel. A karbantartást nem igénylő kerítéselemek egy olyan felületkezelt réteggel vannak ellátva, amiben nem tesz kárt a csapadék, a szélsőséges hőmérséklet vagy az UV-sugárzás, így nem szükséges felújítani.

A kerítéshez természetesen hozzáillő kapu is dukál, a minőségi Nívó Kapuszerkezetek pedig tökéletes kiegészítői a cég által forgalmazott kerítéselemeknek, így az összhatás egységes és esztétikus lesz.

A gondozásmentes kapukkal és kerítésekkel pedig nem csak saját magunknak kedvezünk, hanem a környezetünknek is, hiszen a rendszeres csere miatt nem keletkezik annyi hulladék, és nincs szükség a káros anyagokat tartalmazó festéket használatára sem.

Amit lehet, automatizáljunk!

A modern technika az elfoglalt ember legjobb barátja – a kertben is. Hisz ma már több olyan innovatív megoldás is létezik, ami a kertészek helyett dolgozik. Kiépíthetünk automatán működő öntözőrendszert a locsoláshoz, vagy lecserélhetjük a hagyományos fűnyírót egy robotra, ami beprogramozás után nélkülünk is elvégzi a gyep lenyírását.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram