Close
Lakossági statisztikák ihlették ezeket a 3D-nyomtatott alumíniumszobrokat

Lakossági statisztikák ihlették ezeket a 3D-nyomtatott alumíniumszobrokat

Mathieu Lehanneur francia művész száznegyven ország lakossági adatait használta fel 3D-nyomtatott alumíniumszobrokból álló kollekciójának létrehozásához. A State of the World elnevezésű alkotásokat a Design Miami/Basel kiállításon mutatták be.

Minden szobor egy-egy országot képvisel, és megjelenik benne a születési rátája, a lakosság várható élettartama és története is.

A szobor alapja az újszülött gyermekek számát szimbolizálja, a csúcs pedig az időseket képviseli.

Az alkotások többségének az alja szélesebb, mint a csúcsa, ami azt mutatja, hogy az egyes társadalmakban nagyon kevesen élik meg a százéves kort.

Lehanneur a népesedési adatokat az ENSZ adatbázisából gyűjtötte össze.

Az országokat alumíniumból nyomtatta ki, emellett készített egy ezüstszobrot is, amely a föld egészére vonatkozó népességi adatokat ábrázolja.

Ennek az alapja jóval szélesebb, mint a teteje, ami arra utal, hogy bolygó lakosságának többsége fiatal.

(Forrás és fotók: Dezeen)

szobor | kortárs design | 3D | design | szobrász

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram