Felháborító áron adtak ki egy pár négyzetméteres albérletet Párizsban

A francia fővárosban rengeteg elfogadhatatlanul kicsi, egyhelyiséges lakást adnak ki, egy szélsőséges eset az önkormányzat figyelmét is felkeltette.

A Le Parisien című lap számol be egy hajmeresztő esetről: egy pincér havi 550 euró (226 ezer forint) bérleti díjat fizet egy 4,7 négyzetméteres „lakásért”, amelyben akrobatikai képességekre van szükség, mert a 42 éves férfi fekhelyén például a matrac és a mennyezet között mindössze 50 centiméternyi hely van. Az algériai származású Massi úgy nyilatkozott, „csak aludni jövök ide, különben lehangoló”.

A főváros időközben lakhatatlanná nyilvánította a szobát, és jogi segítséget ígért a pincérnek.

A törvény azt írja elő, hogy egy bérbe adandó lakásnak legalább egy főhelyiségből kell állnia, amelynek alapterülete legalább kilenc négyzetméter, belmagassága legalább 2,20 méter vagy térfogata legalább 20 köbméter.

A pincér esetében a bérbeadó a tényleges méret kétszeresét, 24 köbmétert írt a bérleti szerződésbe.

Jean-Baptiste Eyraud, a Jog a lakhatáshoz (DAL) egyesület szóvivője a Le Parisiennek azt mondta, hogy Massi miniszobájának esete jól illusztrálja a francia fővárosban kialakult lakhatási válságot. Ezt a bérbeadók ki is használják, és sokszor „lehetetlen” szállásokat kínálnak. A város lakásügyi hatóságának egyik illetékese szerint Párizsban 58 ezer olyan egykori cselédszoba található, amelynek a mérete nem éri el a nyolc négyzetmétert, jelentős részüket mégis bérbe adják.

(Forrás: 444, MTI, La Parisien)

albérlet | átverés | párizs | dal | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom