Close
Felháborító áron adtak ki egy pár négyzetméteres albérletet Párizsban

Felháborító áron adtak ki egy pár négyzetméteres albérletet Párizsban

A francia fővárosban rengeteg elfogadhatatlanul kicsi, egyhelyiséges lakást adnak ki, egy szélsőséges eset az önkormányzat figyelmét is felkeltette.

A Le Parisien című lap számol be egy hajmeresztő esetről: egy pincér havi 550 euró (226 ezer forint) bérleti díjat fizet egy 4,7 négyzetméteres „lakásért”, amelyben akrobatikai képességekre van szükség, mert a 42 éves férfi fekhelyén például a matrac és a mennyezet között mindössze 50 centiméternyi hely van. Az algériai származású Massi úgy nyilatkozott, „csak aludni jövök ide, különben lehangoló”.

A főváros időközben lakhatatlanná nyilvánította a szobát, és jogi segítséget ígért a pincérnek.

A törvény azt írja elő, hogy egy bérbe adandó lakásnak legalább egy főhelyiségből kell állnia, amelynek alapterülete legalább kilenc négyzetméter, belmagassága legalább 2,20 méter vagy térfogata legalább 20 köbméter.

A pincér esetében a bérbeadó a tényleges méret kétszeresét, 24 köbmétert írt a bérleti szerződésbe.

Jean-Baptiste Eyraud, a Jog a lakhatáshoz (DAL) egyesület szóvivője a Le Parisiennek azt mondta, hogy Massi miniszobájának esete jól illusztrálja a francia fővárosban kialakult lakhatási válságot. Ezt a bérbeadók ki is használják, és sokszor „lehetetlen” szállásokat kínálnak. A város lakásügyi hatóságának egyik illetékese szerint Párizsban 58 ezer olyan egykori cselédszoba található, amelynek a mérete nem éri el a nyolc négyzetmétert, jelentős részüket mégis bérbe adják.

(Forrás: 444, MTI, La Parisien)

dal | ingatlan | átverés | albérlet | párizs

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án, további részletek ITT!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom