Close
Öt európai város, amelyek őszi arca örökre rabul ejt

Öt európai város, amelyek őszi arca örökre rabul ejt

Ha szeretnél kicsit kizökkenni a mindennapok forgatagából és új élményekkel gazdagodni, a következő európai városokban ezt megteheted! Igen, ősszel is.

London ezer arca

Szívesen mennél Madame Tussaud Panoptikumába vagy lenéznél a London Eye-ról a brit fővárosra? Végigjárnád az angol történelem épületeit a Towertől a Westminsterig? Sétálnál London valamelyik nevezetes parkjában? Akkor nincs más dolgod, mint kiválasztani egy őszi hétvégét, csomagolni, és engedni, hogy vigyenek a kalandok! Érezd azt a különleges lüktetést, amit csak London tud nyújtani. Ráadásul van egy jó hírünk is: kevesebb mint három óra utazással már egy pubban ülve eheted a fish and chipset. Kell ennél több? Ugye, hogy nem!

Bukarest, az öröm városa

Bukarest, Románia fővárosa, ami valljuk be, nem egy tipikus bakancslistás hely, pedig oda illene. Érdemes és egyszerű is felkeresni ezt a gyorsan fejlődő várost, amely Budapestről körülbelül másfél óra repüléssel elérhető. Bukarest története ráadásul a 15. századig vezethető vissza, nevének jelentése az öröm városa. Különleges élményben lehet részed, ha végigjárod a következő helyeket: a Falumúzeumot (Muzeul Satului), a Román Diadalívet (Arcul de Triumpf), a Parlament épületegyüttesét, amely egyébként a Pentagon után a világ második legnagyobb területű adminisztratív épülete, és amelyet Nicolae Ceauşescu diktátor építtetett. Kihagyhatatlan ezeken felül a franciás stílusban épült belvárosi Lipscani negyed, ami az óvárost szeli át, illetve a Roman Atheneum (Zenepalota). Adj egy esélyt Bukarestnek is!

Brüsszel igazi értékei

Brüsszelről elsőre talán mindenkinek az ugrik be, hogy ott található az EU és a NATO székhelye. Pedig ez a város jóval több: óriási látványosságnak számít például a Manneken Pis, a kis bronz szökőkút-szobor, amely egy, a kút medencéjébe vizelő kisfiút ábrázol. A látnivalók sora természetesen itt nem ér véget: az Atomium egy kilenc gömbből álló építmény, mely a vas kristályrácsát jeleníti meg 165 milliárdszoros nagyításban, és amely az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült el. Ha már ott vagy, érdemes egy sétát tenni az őszi miliőben Brüsszel főterén, ahol a városháza épülete is található. A macskaköveket koptatva pedig ne is nézz a lábad elé, inkább az épületekre fókuszálj, hiszen a főtér telis-tele van a misztikumot, rejtélyt és titkokat őrző gótikus és barokk épületekkel. De ez csak egy kis ízelítő! Brüsszelben rengeteg kaland vár, csak kétórányi repülőút távolságra!

Stuttgart szeszélye

A borok szerelmesei és a kultúra rajongói számára Baden-Württemberg fővárosa rendkívül izgalmas hely. A Németország dél-nyugati részén, Párizs és München között fekvő Stuttgart a régió központja, ipari fellegvára is, hiszen ott található a világ talán két leghíresebb autómárkájának, a Mercedes-Benznek és a Porschénak a múzeuma is, az autóbolondok számára igazi zarándokhelynek számítanak. Ha tényleg csak pár napos kiruccanásra vágysz, Stuttgart a lehető legszuperebb választás, ahol élményeket gyűjthetsz. Mindez egy karnyújtásnyira, körülbelül másfél óra repüléssel, közvetlen járattal elérhető.

Tuti tipp! Felkeltette valamelyik város az érdeklődésed? Akkor megkönnyítjük a dolgod: a LOT lengyel légitársaság a felsorolt városokba direkt járatokat indít, neked csak tényleg annyi a dolgod, hogy csomagolj! Mi szóltunk!

Szófia az elérhetetlennek hitt ékszerdoboz

Szófia, Bulgária fiatalos fővárosa, ahol a régi keleti kultúra izgalmasan keveredik a modern nyugatival. De miért éppen Szófia? Mert már közvetlen járattal is elérhető, különleges, Ezenfelül azért, mert az Alekszandr Nyevszkij székesegyház arany kupolájától tátva marad a szád. Azért, mert a Szent Szófia bazilika – amelyet Iustinianus császár uralkodásának idején, a 6. században alapítottak –, le fog nyűgözni. Imádni fogod a Perlovska-folyó felett átívelő Sasok Hídját, melynek jelképe a gránit oszlopokon ülő, négy bronzsas. A híd egyszerre szimbolizálja a város központjának határát, valamint egy új korszak kezdetét. Tehát ha valami olyan élményre vágysz, ami tényleg más, mint az eddigiek, Szófiában biztosan megtalálod.

(Fotók: Getty Images)

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a LOT.

szponzorált tartalom | barcelona | stuttgart | európai utazás | közvetlen járat

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram