Close
7 érv a hőszivattyúk használata mellett

7 érv a hőszivattyúk használata mellett

Az azóta lezárult otthonfelújítási támogatás keretében sokan jutottak hozzá a hőszivattyúk kínálta korszerű fűtési rendszerhez, és a pályázat lezárulása ellenére a jelenleg is mind többen gondolkodnak el nemcsak új építés, de fűtéskorszerűsítés esetén is a hőszivattyúk beszerzésén.

Az energiaárak drasztikus növekedése, valamint az éghajlatváltozás miatt minden eddiginél olcsóbb és tisztább, energiatakarékosabb fűtési megoldásokra van igény, aminek a hőszivattyúk tökéletesen megfelelnek. Hogy miért éri meg ilyen berendezésbe beruházni? Mutatjuk!

A hőszivattyúk népszerűségének oka

A károsanyag-kibocsátás és a háztartások fűtési költségének csökkentése érdekében, valamint a fosszilis energiahordozók kimerülése miatt is mind többen érdeklődnek a hőszivattyúk iránt. Válts korszerű fűtési módra, válaszd a Zone Klíma hőszivattyúit és szakértő csapatát a telepítés jövedelmezőségének számításához, megtervezéséhez.

Az otthonok energiatakarékosabbá tétele érdekében érdemes lehet megfontolni a meglévő fűtési rendszer, a gáz- vagy olajkazánok lecserélését. Azonban nem minden esetben alkalmazható gazdaságosan a hőszivattyú, ezért pontos számításokra van szükség, mielőtt belevágsz.

7 ok, amiért érdemes megfontolni a hőszivattyú használatát

Hőszivattyús fűtési rendszer kialakításával az alábbi előnyök élvezhetők:

  1. Alacsonyabb energiaszámlák: Ha hőszivattyút alkalmazol, nem érint a fosszilis energiahordozók jelentős áremelése. Az üzemeltetéshez szükséges elektromos áram esetében GEO vagy H tarifa igénylésével még tovább mérsékelhető a fűtésre költött összeg.
  2. Alacsonyabb üzemeltetési költségek
  3. Kevesebb karbantartás
  4. Nagyobb biztonság
  5. Csökkenő CO2-kibocsátás: A hőszivattyúk lényegesen energiahatékonyabbak, mint a hagyományos kazánok, és tisztább villamosenergiát használnak, így csökkentik otthonod karbonlábnyomát. 1 kW elektromos energia segítségével 4-5 kW hőt termelnek.
  6. Hűt és fűt is: A hőszivattyú alacsony hőmérsékletű hőt vesz fel a levegőből vagy a talajból, ezt felmelegíti és azt otthonokba továbbítja, fűtést és meleg vizet ad, nyáron hűtést is biztosít.
  7. Hosszú élettartam: Átlagos élettartama kb. 15 év. Rendkívül megbízható és állandó hőforrást biztosít.

 

A hőszivattyú hátrányai

A hőszivattyú az egyik leghatékonyabb otthoni fűtési megoldás, van azonban néhány hátránya, amelyet mérlegelni kell a választásakor.

  • Magas kezdeti költségek:

A levegő-víz hőszivattyúknak a legalacsonyabb a beruházási költsége, azonban az összes típus közül ennek a legalacsonyabb a hatásfoka. Telepítésük előkészítést nem igényel, szemben a talajvíz hőjét hasznosító víz-víz, valamint a leghatékonyabb, a föld hőjét használó geotermikus hőszivattyúkéval.

  • A földhő szivattyúkat nehéz telepíteni.
  • Megkérdőjelezhető fenntarthatóság

A hőátadáshoz használt folyadék erősen mérgező, így környezetvédelmi aggályokat vet fel. Biológiailag lebomló folyadékok használata javasolt.

Fontold meg a megújuló energiával üzemelő hőszivattyú használatát!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Employer branding: a jól működő vállalatok titka!

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom