Close
8 dolog, amit csak Kenya tud

8 dolog, amit csak Kenya tud

Sokak szerint Kenya a szélsőségek országa, ami Kelet-Afrika legjavát sűríti magába. Mit rejt a szafarikon túl?

Nairobi

A főváros történelme igen rövid, hiszen 1899-ben alapították az ugandai vasútvonalat építő indiai–angol munkáscsapatok az első táborhelyet Nairobi mai helyén. A kelet-afrikai vasútvonal építése előtt Nairobi vidéke hideg, mocsaras terület volt, erre utal a főváros mai neve is. Az angol gyarmati idők alatt a város rohamos fejlődésnek indult, ahol nemcsak az európai gyarmatosítók telepedtek meg, de az indiai építőmunkások leszármazottai is ott élnek a mai napig. Ott található a Kenyatta mauzóleum, a parlament, az elnöki hivatal és számos követség épülete. A belváros bevásárlóközpontjaiban és szupermarketjeiben szinte minden beszerezhető, ami Európában is kapható.

Nairobi Nemzeti Park

A Nairobi Nemzeti Park csak tízperces autóútra van a városközponttól, és mindössze egy kerítés választja el a várostól: a park hátterét Nairobi toronyházai adják. A száraz időszakban gnúk és zebrák özönlik el a parkot, és ott található Kenya egyik legnagyobb vízilómenhelye is.

Malindi

A Malindi Tengeri Nemzeti Park védett terület, gyönyörű tengerpartjai, kristálytiszta vize és változatos élővilága van. Malindiban reptér működik, ezért Nairobiból belföldi járattal könnyen elérhető.

Mount Kenya

A Mount Kenya az ország legmagasabb hegye és egyben Afrika második legmagasabbja is. Hóval fedett csúcsainak és erdőkkel borított lejtőinek panorámája elképesztő látványt nyújt. Az 5199 méter magas csúcs megmászása csak gyakorlott hegymászók számára lehetséges!

Fontos!

Magyar állampolgároknak kell vízum Kenyába, de az az érkezéskor, a repülőtéren beszerezhető, ötven amerikai dollárért. Nagyon fontos, hogy a három hónapra érvényes kenyai vízum beszerzésétől számítva az útlevél még hat hónapig érvényes legyen!

Kisumu

Kisumu a Nyugat-Kenya központja, egyben az ország harmadik legnépesebb városa. A nyugati területek rendkívül sűrűn lakottak, ugyanakkor a turisták kevésbé árasztják el, mint a keleti óceánpartot. A térség két kiemelkedő látványossága a Masai Mara Rezervátum és a Viktória-tó. Az óriási víztükör Afrika második legnagyobb tavának számít, és egyben a Nílus forrása.

A Hell’s Gate Nemzeti Park

Kenya vadvilági parkjai között igazán különlegesnek számít, a látogatók idegenvezető nélkül sétálgathatnak vagy kerékpározhatnak. A nemzeti park igen drámai látványt nyújt a meredek szikláival, szurdokaival és bazaltoszlopaival, és oroszlánoknak, leopárdoknak és gepárdoknak ad otthont.

Amboseli Nemzeti Park

Kenya egyik leglátogatottabb és vadakban leggazdagabb nemzeti parkja. Közvetlenül a Kilimandzsáró lábánál található park teljesen sík, füves terület. Igen gazdag patás állatokban, és rengeteg elefánt is él ott. Természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyűvel is találkozhatunk.

Masai Mara Vadrezervátum

A Masai Mara Nemzeti Park Kenya legnépszerűbb parkja. A rezervátumban több mint egymillió gnú, félmillió gazella, majd negyedmillió zebra és több tízezer impala él. Nem csupán az állatvilág, a változatos növényzet is feledhetetlenné varázsolja a látogatást.

Tudtad?

A parti térségben a legcsapadékosabb időszak az április és a május. Az október és a november kevésbé csapadékos. Az óceánpart északi része szárazabb, mint a déli. Egész évben meleg van, de szerencsére az óceán felől mindig jönnek kellemes szellők, és enyhítik a hőségérzetet. Kibírhatatlan hőség nincs.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom