A feederezésről és a hozzá tökéletes horgászbot varázsáról

Miért fontos a megfelelő feeder horgászbot akkor, amikor eredményes method horgászat kivitelezése a cél? Milyen sajátosságokkal és jellemzőkkel segítik ezek a pálcák a sikeres method horgászatokat? Vizsgáljuk meg a legfontosabb szempontokat!

Milyen sajátosságokat lehet elvárni egy method feeder horgászbot esetében?

A method technika kicsit más, mint amit az ember a hosszú előkés feeder pecák alkalmával megszokott. Időjárástól, horgászvíztől és körülményektől függően sok esetben egészen finom kis method kosarak precíz dobását kell lehetővé tenni, méghozzá a hatékony fárasztás mellett.

Ennek szellemében az igazi method feeder horgászat egyszerre könnyű és lágy, miközben lehetővé teszi a precíz dobásokat, illetve a problémáktól mentes fárasztást. Mindezt olyankor is, amikor például versenykörülmények között kell helytállni.

Pontosan ezek a sajátosságok mondhatók el egyébként a Garbolino Essential Method Feeder horgászbotok kapcsán is. Mindjárt megnézzük a rájuk jellemző alapvető sajátosságokat.

Amit a Garbolino Essential Method Feeder botok kapcsán tudni érdemes

Nyilván maga az elnevezés is meglehetősen árulkodó annak kapcsán, hogy ezek a pálcák bizony célirányosan a method módszerhez lettek fejlesztve. A feeder horgász bot minden szempontból ehhez a módszerhez lett fejlesztve! Speciális kivitel jellemzi tehát a Garbolino Essential Method Feeder botokat, amelyek 3,30-as hosszban és 2 részes kivitelben készülnek.

Kézbe véve rögvest feltűnik, mennyire könnyű és vékony pálcáról van szó valójában. Amely egyébként HM carbon blankkal rendelkezik. Nem egy elhanyagolható tényező, legyünk őszinték.

Különösen a kevert anyagú EVA és parafa markolattal együtt, ami tovább javítja a bot használatának élményét. Persze az igazi kérdés nyilván abban rejlik, hogy mire lehet számítani a Garbolino Essential Method Feeder horgászbotok használata közben.

Így nézhet ki a horgászat Garbolino Essential Method Feeder botokkal

Nem kell tartani attól, hogy a pálca finomsága pontatlanságot eredményez. Vagyis a rövid és közepes távolságok meghorgászása gond nélkül elérhető, és a 60 méteres távolságot szép egymásután többször is meg lehet dobni.

Persze igény szerint lehet finomítani is a dolgot, hiszen a Garbolino Essential Method Feeder bot három különböző méretű carbon spiccel együtt kapható, amelyek 1, 1,5 és 2 unciásak egyébként.

Ami a bottest karakterét illeti, az alsó kétharmad rész kellően gerinces a dobásokhoz, ugyanakkor a felső egyharmad a lágy jellegével a fárasztások során jelent extra segítséget. Vagyis tökéletesen felőrli a halak erejét sokszor úgy is, hogy az orsó fékje meg sem szólal.

Vagyis nem feltétlenül az átlagos pontyokat lehet célba venni a Garbolino Essential Method Feeder botok segítségével. Hiszen akár a nagyobb méretű halakat is horogra tudjuk csalni úgy, hogy jó eséllyel a fárasztás is sikeres lehet.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom