Close
A feederezésről és a hozzá tökéletes horgászbot varázsáról

A feederezésről és a hozzá tökéletes horgászbot varázsáról

Miért fontos a megfelelő feeder horgászbot akkor, amikor eredményes method horgászat kivitelezése a cél? Milyen sajátosságokkal és jellemzőkkel segítik ezek a pálcák a sikeres method horgászatokat? Vizsgáljuk meg a legfontosabb szempontokat!

Milyen sajátosságokat lehet elvárni egy method feeder horgászbot esetében?

A method technika kicsit más, mint amit az ember a hosszú előkés feeder pecák alkalmával megszokott. Időjárástól, horgászvíztől és körülményektől függően sok esetben egészen finom kis method kosarak precíz dobását kell lehetővé tenni, méghozzá a hatékony fárasztás mellett.

Ennek szellemében az igazi method feeder horgászat egyszerre könnyű és lágy, miközben lehetővé teszi a precíz dobásokat, illetve a problémáktól mentes fárasztást. Mindezt olyankor is, amikor például versenykörülmények között kell helytállni.

Pontosan ezek a sajátosságok mondhatók el egyébként a Garbolino Essential Method Feeder horgászbotok kapcsán is. Mindjárt megnézzük a rájuk jellemző alapvető sajátosságokat.

Amit a Garbolino Essential Method Feeder botok kapcsán tudni érdemes

Nyilván maga az elnevezés is meglehetősen árulkodó annak kapcsán, hogy ezek a pálcák bizony célirányosan a method módszerhez lettek fejlesztve. A feeder horgász bot minden szempontból ehhez a módszerhez lett fejlesztve! Speciális kivitel jellemzi tehát a Garbolino Essential Method Feeder botokat, amelyek 3,30-as hosszban és 2 részes kivitelben készülnek.

Kézbe véve rögvest feltűnik, mennyire könnyű és vékony pálcáról van szó valójában. Amely egyébként HM carbon blankkal rendelkezik. Nem egy elhanyagolható tényező, legyünk őszinték.

Különösen a kevert anyagú EVA és parafa markolattal együtt, ami tovább javítja a bot használatának élményét. Persze az igazi kérdés nyilván abban rejlik, hogy mire lehet számítani a Garbolino Essential Method Feeder horgászbotok használata közben.

Így nézhet ki a horgászat Garbolino Essential Method Feeder botokkal

Nem kell tartani attól, hogy a pálca finomsága pontatlanságot eredményez. Vagyis a rövid és közepes távolságok meghorgászása gond nélkül elérhető, és a 60 méteres távolságot szép egymásután többször is meg lehet dobni.

Persze igény szerint lehet finomítani is a dolgot, hiszen a Garbolino Essential Method Feeder bot három különböző méretű carbon spiccel együtt kapható, amelyek 1, 1,5 és 2 unciásak egyébként.

Ami a bottest karakterét illeti, az alsó kétharmad rész kellően gerinces a dobásokhoz, ugyanakkor a felső egyharmad a lágy jellegével a fárasztások során jelent extra segítséget. Vagyis tökéletesen felőrli a halak erejét sokszor úgy is, hogy az orsó fékje meg sem szólal.

Vagyis nem feltétlenül az átlagos pontyokat lehet célba venni a Garbolino Essential Method Feeder botok segítségével. Hiszen akár a nagyobb méretű halakat is horogra tudjuk csalni úgy, hogy jó eséllyel a fárasztás is sikeres lehet.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Széchenyi Turisztikai Kártya GO! - ezek a feltételek
Érzékenyítő játékok az óvodában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom