Close
A főváros egyik legjobb BBQ-helye teraszt kap a Római-parton

A főváros egyik legjobb BBQ-helye teraszt kap a Római-parton

A Bp BARbq Budapest egyik meghatározó húsos helye. 2016-ban indult el, Serényi Zsolt és Urbán Roland együttműködésével, hogy megtanítsa a fővárosnak, mi is az a BBQ és a laza, szívélyes vendéglátás. A legszaftosabb marhaszegyért, kraftos burgerekért és embertelen mennyiségű és minőségű húsos tálakért járunk hozzájuk az Akácfa utcába. Most viszont olyan hírt kaptunk felőlük, amiért még jobban várjuk a nyári szezont. 

Eklektikus és sokszor nosztalgikus hangulata miatt kedveljük annyira a Római-partot. Oda kijárni mindig jó program: kicsit korzózni a sétányon, kacsázni a Dunánál, rimánkodni a kutyáknak, hogy nem kéne belemenni a vízbe, órákig könyörögni a gyerekeknek, hogy a vattacukor helyett inkább érják be egy finom, gyümölcsös limonádéval, valamelyik kedves, lazítós helyen.

Gasztronómiailag elég vegyes a felhozatal: a hagyományos, változó minőségű hekkezős büfék mellett szerencsére egyre több a szerethető kezdeményezés, és nem csak sörözni vagy fröccsözni érdemes ott. Pláne nem június végétől!

A szakma régóta rajong a BBQ-érzésért, és akik kicsit beleásták már magukat a témába, tudják, hogy a grill és a BBQ egyáltalán nem ugyanazok, kár keverni a két terminust. Nem szeretnénk felsorolni az összes fontos füstös szakembert, de Serényi Zsolt az élvonalat erősíti, és szerencsére szmókerben készült húsait 2016 ősze óta bárki meg is kóstolhatja, a Bp BARbq-ban. Urbán Rolanddal közösen egyengetik a húsközpontú ételbár útjait, és annak ellenére, hogy az étel mindig kifogástalan és szívvel-lélekkel készülnek minden egyes napra, sokszor hátráltatták őket a szabad alkotásban, vendéglátásban.

Egészen zsebkendőnyi teraszuk maradt csak… de szerencsére most olyan újítással készülnek, ami rálicitál minden belvárosi kertre, ugyanis június végén érkezik a Bp BARbq Terrace, a Római-parton, a Duna mellett. Szaftos, füstös húsokkal, elképesztően finom burgerekkel, férfias adagokkal és a melléjük társított italokkal. Nagyon kellett már a környéknek egy ilyen jellegű hely, és a srácok is megérdemlik a fesői környezetet és a korlátozások nélkül működő teraszt!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Bp BARbq-Facebook)

budapestbarbq | BPbarBQ | grill | marhaszegy | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram