Close
A főváros egyik legjobb BBQ-helye teraszt kap a Római-parton

A főváros egyik legjobb BBQ-helye teraszt kap a Római-parton

A Bp BARbq Budapest egyik meghatározó húsos helye. 2016-ban indult el, Serényi Zsolt és Urbán Roland együttműködésével, hogy megtanítsa a fővárosnak, mi is az a BBQ és a laza, szívélyes vendéglátás. A legszaftosabb marhaszegyért, kraftos burgerekért és embertelen mennyiségű és minőségű húsos tálakért járunk hozzájuk az Akácfa utcába. Most viszont olyan hírt kaptunk felőlük, amiért még jobban várjuk a nyári szezont. 

Eklektikus és sokszor nosztalgikus hangulata miatt kedveljük annyira a Római-partot. Oda kijárni mindig jó program: kicsit korzózni a sétányon, kacsázni a Dunánál, rimánkodni a kutyáknak, hogy nem kéne belemenni a vízbe, órákig könyörögni a gyerekeknek, hogy a vattacukor helyett inkább érják be egy finom, gyümölcsös limonádéval, valamelyik kedves, lazítós helyen.

Gasztronómiailag elég vegyes a felhozatal: a hagyományos, változó minőségű hekkezős büfék mellett szerencsére egyre több a szerethető kezdeményezés, és nem csak sörözni vagy fröccsözni érdemes ott. Pláne nem június végétől!

A szakma régóta rajong a BBQ-érzésért, és akik kicsit beleásták már magukat a témába, tudják, hogy a grill és a BBQ egyáltalán nem ugyanazok, kár keverni a két terminust. Nem szeretnénk felsorolni az összes fontos füstös szakembert, de Serényi Zsolt az élvonalat erősíti, és szerencsére szmókerben készült húsait 2016 ősze óta bárki meg is kóstolhatja, a Bp BARbq-ban. Urbán Rolanddal közösen egyengetik a húsközpontú ételbár útjait, és annak ellenére, hogy az étel mindig kifogástalan és szívvel-lélekkel készülnek minden egyes napra, sokszor hátráltatták őket a szabad alkotásban, vendéglátásban.

Egészen zsebkendőnyi teraszuk maradt csak… de szerencsére most olyan újítással készülnek, ami rálicitál minden belvárosi kertre, ugyanis június végén érkezik a Bp BARbq Terrace, a Római-parton, a Duna mellett. Szaftos, füstös húsokkal, elképesztően finom burgerekkel, férfias adagokkal és a melléjük társított italokkal. Nagyon kellett már a környéknek egy ilyen jellegű hely, és a srácok is megérdemlik a fesői környezetet és a korlátozások nélkül működő teraszt!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Bp BARbq-Facebook)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom